Gek is dat

Bedreigde voorstanders

Citaat uit het gisteren door Peter Breedveld gepubliceerde stuk nl/archives/schelden-op-het-internet.html" “Schelden op het Internet”:

Hier in Nederland zijn online bedreigingen en lastercampagnes een instrument, een zorgvuldig uitgedachte tactiek van vooral rechtse bloggers en journalisten om voorstanders van de multiculturele samenleving, van rechten voor criminelen, seksegelijkheid en de verzorgingsstaat, de mond te snoeren en kapot te maken.

Gek is dat, ik ben van alle genoemde dingen ook voorstander, en dat steek ik niet onder stoelen of banken. Voorbeelden:  1  en vervolgartikelen,  2 ,  3 ,  4 ,  5  en vervolgartikel,  6 ,  7 ,  8 ,  9  en vervolgartikel,  10 , 11.

Toch ben ik tot op heden nog nooit belasterd of bedreigd, nergens of door wie dan ook. Niemand voert tegen mij campagnes. Hoe zou dat komen? Ik weet het werkelijk niet. Ik word bijna niet gelezen en Frontaalnaakt.nl wel heel veel, zou dat het zijn?

Obsessie, grammofoonplaat

Nog een stukje citaat:

En het zijn niet alleen de bloggers en de andere ‘gekkies’ op Internet, alom gerespecteerde figuren als Elma Drayer van dagblad Trouw, [...] doen er gewoon aan mee.

Tja, Elma Drayer, die moet en zal in ELK stuk van Peter Breedveld genoemd worden. Omdat ze terechte kritiek had op wat ik beoordeel als ordinaire online scheldpartij in een nare ruzie, maar waarin Elma Drayer tevens antisemitisme waarnam. Dat is haar goed recht en ik heb begrip voor haar standpunt. Maar ik zie het anders. Dat kan.

Peter Breedveld is in eigen ogen perfect en kan geen kritiek velen, dus als iemand die toch uit, in een Echte Landelijke Papieren Krant nog wel, dan blijft Hij daar tot in lengte van dagen over mekkeren.

Kritische zelfevaluatie

Verderop schreef Peter Breedveld:

Ik ben er zelf vorig jaar bijna aan onderdoor gegaan nieuw-jaar-hetzelfde-gezeik.html" [...]

Maar dat komt niet door al dan niet vermeende bedreigingen of laster, maar door het feit dat Peter Breedveld geen enkele bereidheid vertoont om kritisch naar zichzelf te kijken, zich zelfs maar af te vragen of hij eventueel zelf fouten gemaakt heeft. En dat heeft hij, want wat hier geciteerd staat deugt gewoon niet.

Maar Peter Breedveld weigert dat onder ogen te zien. Alles is zogenaamd 100% de schuld van anderen. En het groepje fans rondom hem blijft hem in die houding door dik en dun steunen. Hoe blind kunnen mensen zijn?