Boodschapper Wim Dankbaar gearresteerd

Weer is er aanleiding voor een open brief (d.w.z. open e-mail, ik ben grotendeels papierloos) aan alle Tweede Kamerfracties:

Op nu.nl:

De Nationale Recherche heeft woensdag een aanhouding verricht in het onderzoek naar de diefstal van e-mails van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag verklaard.

De arrestant is Wim Dankbaar, tegen wie De Vries onlangs aangifte deed. Dankbaar behoort, evenals opiniepeiler Maurice de Hond, tot de groep die meent dat Ernest Louwes ten onrechte is veroordeeld in de Deventer moordzaak.

Nu is de boodschapper dus ook nog gearresteerd, nadat eerder zijn computers in beslag werden genomen. Voor mij is de werkelijke reden duidelijk: hij heeft vervelende dingen bekend gemaakt over de frauduleuze praktijken van het Openbaar Ministerie. Zie Officier legt aangifte tegen zichzelf terzijde.

Hoelang zal het duren voor ook Maurice de Hond opgepakt wordt en achter tralies verdwijnt? Moet ik me zelf misschien ook al zorgen gaan maken, omdat ik mijn mening durf te verkondigen op mijn website?

Ik heb gistermiddag, achteraf gezien drie uur voor zijn arrestatie, nog e-mails ontvangen van Wim Dankbaar, met daarin een artikel dat hij aan het voorbereiden was met verzoek om mijn commentaar. Maakt dat mij ook tot verdachte? Worden nu mijn computers binnenkort in beslag genomen?

Hebt u als VOLKSvertegenwoordigers nog steeds niet in de gaten wat hier echt aan de hand is? Ik weet het wel: de staatsorganen leggen critici met smoesjes het zwijgen op, in de hoop dat ze zich zelf niet hoeven te verantwoorden voor hun eigen leugens en bedrog.

Zie ook Op de man (1) en Op de man (2).

Tot nu toe komen ze er ook prima mee weg, want de volks­vertegenwoordiging vindt het niet nodig vragen te stellen aan de Ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken.

Ik dacht dat ik raar zat te overdrijven toen ik in mijn artikel Integriteit Nederland vergeleek met het Rusland van Poetin. Het lijkt er nu op dat mijn gelijk steeds meer bevestigd wordt.

Kamerleden, wat gaat u eraan doen? Voor de vele Kamerfracties die me nog steeds hardnekkig negeren: ik dacht dat ik nu zo langzamerhand wel eens recht heb op een inhoudelijk antwoord op mijn vele vragen, vindt u niet? U vertegenwoordigt toch het volk? Hoeft u dan op signalen uit het volk helemaal niet te reageren?

Nachschrift 2 maart 2007:
Wim Dankbaar is weer thuis en heeft hier een verklaring laten plaatsen (waaraan hij, weet ik toevallig, al werkte kort voordat hij gearresteerd werd).


Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden