Ob-sessie? Obs-essie?

Ob-session?

Ob-sessie? Ob-session? Ob Session?

»Ob die Session gehalten werden kann, ist im Moment leider noch unbekannt.«

Nein! Nee, neen!

Obs-essie?

Obs-essie? O.b.s. Essie? Openbare basisschool Het essie? Het Esje? Het s’je?

Openbare basisschool De Essen?

Ook niet.

(Geen tussenkopjes is irritant, maar te veel is ook niet goed!)

Obsessie

Een obsessie. Die heb ik volgens sommigen. Zo willen volgelingen van het hoofdredactieteam van Frontaalnaakt mijn milde en beargumenteerde kritiek nogal eens zo afdoen. “O, hij heeft een obsessie! Dan kan het niks zijn, hoeven we het ook niet te lezen.” Zoiets. Lekker makkelijk, zo’n houding. Of wereldbeeld.

Ook dat ik me soms nogal opwind over Micha Kat (waar ik ooit min of meer een medestander van was, zie hier helemaal onderaan) kan als obsessief gezien worden. Zo slingerde ik nog gisteravond deze bozige serie tweets de wereld in (volgorde: van recent naar enkele minuten eerder):


@Michakat : Fatwa tegen journalist John van den Heuvel. Strafbare oproep tot moord? http://rudhar.com/politics/intnlgov/fatwakat.htm

@petrakramer @AnonymousOwn3r @l4m4re @michakat @crimescene_pro Micha Kat is not a whistle blower, but a slanderer and liar.
In reply to:
@AnonymousOwn3r @l4m4re @michakat @crimescene_pro You DDoS'ed a whistleblower's site. Not a valid target imo. We never forgive censorship...

@michakat "omdat Yehudi inmiddels beslag heeft gelegd op onze rekeningen, ook die van Micha prive". Goh wat raar nou! Dat zag ik helemaal >>

@michakat >> zag ik nou helemaal niet aankunnen. Tip: zoek "bij voorbaat uitvoerbaar" eens op in het woordenboek.

"Bij voorraad" dus, bedoel ik. Die tikfout maak ik steeds.
http://rudhar.com/politics/intnlgov/hndrdznd.htm

Aankunnen => aankomen.

En @MichaKat , hij lasterde door
http://www.nrc‑ombudsman.nl/artikel/1684/net‑sluit‑zich‑rond‑johan‑friso.html . Trappen tegen iemand die bewusteloos in het ziekenhuis ligt, hoe laf kun je zijn?

Gek hè, @MichaKat , als je dwangsommen vd rechter negeert, dat ze je dan kaalplukken. Volkomen terecht! Zie ook http://jure.nl/bv3411 .

http://jure.nl/bv3411 Dus kans dat @michakat die tonnen kwijt is EN nog eens 10x zo hoge nieuwe dwangsommen! Terecht! Smaad is onrechtmatig.


Obsessies

Ik heb er dus gelukkig meer, obsessies. Zijn het dan nog wel obsessies? Volgens de dikke Van Dale is een der synoniemen van ‘obsessie’ “dwanggedachte”.

Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt mij dat een dwanggedachte hinderlijk weinig ruimte laat voor andere gedachten. Het hebben van vele obsessies tegelijk is dan waarschijnlijk een beetje strijdig met het begrip obsessie op zich.

In zichzelf tegenstrijdig. Paradoxaal.

Bijvoorbeeld

Zo ben ik dezer dagen o.a. bezig met een van mijn vele andere obsessies, namelijk die met lange essen.

Lange messen? Nee, lange s’en. Ik ben erg vreedzaam en geweldloos. Altijd al geweest ook hoewel wel in het leger geweest. Moest, maar ik heb er geen spijt van gehad. Veel van geleerd over mezelf.

Slechte grap

De zogenaamd grappige woordspelingen in dit stukje rammelen aan alle kanten. Het hele artikel is een samenraapsel van slappe associaties.

En de eindslogan is ook al niet eens van mezelf:

Deze grappen kwamen tot u in het kader van de ‘woordspelingen die het niet haalden’ ”.