Drie keer mis

Op 4 april 2018 wees Peter Breedveld op een televisiereportage over een naturistenterrein in, dacht hij, Portugal. Maar het was in Brazilië, hoewel inderdaad de reportage wel van een Portugese commerciële omroep kwam. Misverstandje, niet erg, niks aan de hand.

Ik stuurde er een e-mail over, vanaf een regulier adres waarvan hij de berichten waarschijnlijk ongezien trasht, en vanaf een ander, zelden gebruikt e-mailadres. Op vriendelijke toon, want zo ben ik, als volgt:

Het is overigens niet in Portugal (wel op de Portugese commerciële televisie), maar in Brazilië. Staat er ook bij op Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=AaLRSjFTHJs
"Municipality of Taquara, Rio Grande do Sul called Clube Naturista Colina do Sol."
  
Zonneheuvel, heet het dus. Op maps.google.com kun je makkelijk vinden waar het is. Niet in Portugal dus, zoals ook al blijkt uit het websiteadres: https://colinanatural.com.br/

Ik zag wel dat het later aangepast was, maar ja, hij kon het ook zelf gemerkt hebben of iemand anders had erop gewezen. Ik besteedde er verder geen aandacht aan. Van dat andere e-mailadres stuur ik normaal niks en er komt zelden iets op binnen dus ik kijk er ook bijna nooit. Op 17 april, dus bijna twee weken later, toch maar wel eens, en wat bleek, Peter Breedveld had m’n mail zowaar gelezen en er zelfs op geantwoord! Je maakt tegenwoordig de gekste dingen mee!

Hij schreef:

Voor het eerst heb je een keer gelijk. Ik zal het aanpassen. Verder blijf ik me verwonderen over de volhardendheid waarmee je mij blijft monitoren. Wat is dat toch met al die oude witte mannen en hun obsessie met mijn persoontje?

Of ik voor het eerst gelijk heb, dat weet Peter Breedveld helemaal niet, want al die andere keren weigerde hij me te lezen: (“hoegenaamd niet geïnteresseerd in je obsessieve gebazel”). Mijn argumentatie stond er bij, niemand ging erop in, niemand weerlegde iets. Dus had ik – zonder tegenbericht, by default – al die voorgaande keren ook al gelijk.

Uitgelicht deelcitaat uit de recente e-mail: “al die oude witte mannen”. Hoe krijgt-ie ’t voor elkaar. Leeftijd, kleur, geslacht: alle drie criteria die er NIET toe horen te doen bij het beoordelen hoe zinnig of relevant of kloppend het is wat iemand zegt of schrijft.

Hoe krijgt iemand het voor elkaar: elke dag op je blog schoppen en tieren en schelden TEGEN discriminatie en racisme, en zelf ALS je dan een keer reageert, meteen gaan discrimineren, op maar liefst drie gronden tegelijk. Ik vind het knap. En tragisch en schandalig.

Ik ben overigens een stuk minder wit dan Peter Breedveld zelf. Maar dat weet hij niet, want hij is niet geïnteresseerd in mensen. En kleur doet er niet toe. Voor mij niet. Ook ben ik waarschijnlijk niet eens zo veel ouder dan Peter zelf. Maar dat doet er niet toe, niet alleen jonge mensen hebben geldige meningen.

Van die aanduiding “oude witte mannen” gaat ook een beetje de suggestie uit als zou ik een PVV- of FvD-sympatisant zijn, dat ik daarom kritisch op Peter Breedveld reageer. Het tegendeel is het geval, maar dat weet Peter Breedveld dus niet, want hij leest me niet.

Hoe dom kun je zijn. Leven met oogkleppen op. Ik snap nooit wat die mensen bezielt.


Copyright © 2018 R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden.