“Cameradwerg” (2)

Zegt-ie?

Citaat van Peter Breedveld, uit zijn stuk “Adolf Burema” van 9 maart:

Jaren geleden, toen mijn oudste zoon nog klein was, was er een type dat zich altijd aan me opdrong en dat ik met de grootste moeite tolereerde. Een egoïstische klootzak die de hele dag zijn Telegraaf-meningen over alles debiteerde en voor wie ik me ontzettend schaamde.

Op een dag wees hij mijn zoon op een dikke mevrouw, waar hij hele foute grappen over maakte. Daarna was een scharminkelig kind met flaporen aan de beurt. Ik zei hem dat ik daar niet van gediend was, dat ik mijn zoon zo niet wenste op te voeden.

Ongelofelijk

Dat zegt de man die zelf om iemands lichaamslengte, of zomaar zonder reden (ik heb die camerapersoon nog nooit gezien) iemand herhaaldelijk aanduidde als “Cameradwerg”.

Wat een ontzettende hypocriet is die Peter Breedveld! Gespeend van ieder zelfinzicht.

Reactie

Toen ik dat van die “cameradwerg” in mijn stukje aan de orde stelde, reageerde Peter Breedveld op Twitter met een schaapachtig:

Ik hoor dat ik weer word kapotgeblogd door @ruudharcom. Kent die man geen genade?

Toen een onwetende navroeg:

@FrontaalNaakt @ruudharcom is zeker zo'n ventje die overloopt van frustratie?

antwoordde Peter Breedveld:

@SoulRebel73 Gewoon de zoveelste met een Peter Breedveld-obsessie. Ik zeg je, dat gaat nog een geregistreerd ziektebeeld worden @ruudharcom

Dat is altijd de redenering bij Peter Breedveld, Hassnae Bouazza en hun fankliekje: iedereen die kritiek op ze durft te hebben, die heeft een obsessie, en dat maakt de kritiek automatisch ongeldig. Zo lekker simpel. Dan ben je er maar vanaf.

Dat die al dan niet obsessieve kritiek misschien wel eens opgeroepen zou kunnen worden door hun eigen gedrag, dat komt niet bij ze op.

O ja, en kennelijk ben ik de enige gek die namen, titels, datums enz. altijd nauwkeurig ga zitten checken. Want Peter Breedveld kan nog niet eens mijn twitternaam correct spellen. En het is niet de eerste keer dat hij zulke fouten maakt.

Niet gelezen

Dit alles hoogstwaarschijnlijk zonder dat hij mijn artikel van 6 maart gelezen heeft. Dat is zijn mentaliteit: kritiek negeren. Want op 2 januari mailde hij me:

Bespaar je de moeite, fanatiekeling. Ik ben hoegenaamd niet geïnteresseerd in je obsessieve gebazel.

Kijk, zo gaat een oprecht mens met kritiek om! Hulde en ga zo door!