Humor om te lachen

Domme massa

Peter Breedveld schreef gisteren:

Wie in de ‘wisdom of the crowd’ gelooft, moet een Twitter-account nemen voor een lesje keiharde realiteit. Er is geen wisdom of the crowd, alleen een domme meute wiens ‘wijsheid’ wordt bepaald door de kleinste gemene deler.

Inderdaad, ook mijn ervaring.

Hou me ten goede, Twitter heeft veel voordelen, je komt er in contact met gelijkgestemden uit alle uithoeken van de wereld. Helaas kijken de imbecielen ook allemaal mee en die moeten alles uitgespeld hebben. Humor begrijpen ze niet, [...]

Humor, Peter Breedveld? Mwah. Laat me niet lachen. Pun intended, ha ha ha ha ha.

Gisteren las ik een bericht over een man die een jaar lang in de koffie van een vrouwelijke collega had geëjaculeerd. Ik linkte ernaar op Twitter en schreef erbij: ‘De DOODSTRAF is nog te goed voor sommige mensen’. En BWAP, meteen weer een grote, plakkerige larf op mijn voorruit: “Nou, nou, de doodstraf? Vind je dat niet een beetje erg zware straf voor zo’n vergrijp?”
[...]
Ik verdom het om uit te leggen
[maar hij doet het lekker toch; RH] dat het een grapje is, een groteske overdrijving om mijn uiting van walging over die spermakoffie een humoristische draai te geven (ik zal niet zeuren over het feit dat ik de doodstraf te goed vond voor de koffie-ejaculeerder, het moest zelfs nog iets ergers zijn dan de doodstraf).

De overeenkomst is dat Peter Breedveld geen gevoel voor humor heeft en ik wel. Nou ja, ook ik kom vast vaak op mensen over als veel te serieus en overdreven pietepeuterig precies, met een focus op uitgeplozen details, zonder de grote lijn te zien, zonder toegang tot de luchtigheid van het leven. In werkelijkheid heb ik AL die aspecten in me. Nou ja, wie niet? Zo bijzonder is dat ook weer niet.

Verwante denkers

Anders gezegd: iets wat ik al die tijd al wel weet, maar wat hij vast wel tot zijn laatste snik zou ontkennen, als hij er iets over zou zeggen, wat uiteraard niet het geval is:

Peter Breedveld en ik zijn in hoge mate verwant in onze manier van denken. Kijk maar, ik schreef (hé, in dezelfde serie, wist ik zelf niet eens meer, ik dacht dat het over iets heel anders ging):

Zelf heb ik her en der [...] meermaals als mijn mening naar voren gebracht dat bepaalde lieden het op z’n minst verdienden gevierendeeld, geradbraakt, aan de kaak gesteld, opgehangen, achter een paard door de stad gesleept en levenslang opgesloten te worden, in een niet door henzelf gekozen volgorde.
[...]
Ik riep daarbij – moet ik dat nog uitleggen? nee, maar ik doe het toch – niet werkelijk op tot het herinvoeren en uitvoeren van genoemde wrede middeleeuwse straffen, maar relativeerde mijn eigen afkeuring door om reden van betrekkelijk onschuldige ‘vergrijpen’ (die juridisch onrechtmatig noch strafbaar zijn) zulke groteske sancties voor te staan.

Als Peter Breedveld me zou lezen, kon hij tijd sparen op niethoevenschrijven (nietgehoeventeschrijven?) stukjes, want die heb ik dan al geschreven. Zo helpen we elkaar in het leven vooruit. Graag gedaan dankuwelastublieft.

Scheldwoorden

Noem je iemand met povere sociale vaardigheden een autist, dan krijg je de Bond van Autisten op je dak.

Inderdaad. Ik dacht dat ik erover geschreven had, wilde ernaar linken, maar kan het niet vinden.

Het woord ‘mongool’ komt je op een aangifte te staan [...]”

Klopt, kan ik de humor niet van inzien, heb ik bezwaar tegen.

Rest

De rest van Peters artikel is eigenlijk best grappig, lezenswaardig, serieus, interessant en tedenkengevend. Aanbevolen! (We zitten hier niet voor niks in de recensiesectie van mijn website, hè, dat vergeten mensen wel eens!)

Correctie

Correctie, bij het kopje “PVV’ers doodschieten” schiet Peter Breedveld weer op de gebruikelijke wijze uit de bocht, en vervalt hij weer in nergensverantwoordingvoornemend onterecht zelfbeklag. Jammer.

Democratie

Als Internet me iets heeft geleerd, dan dat echte democratie, échte macht bij het échte volk, alleen maar kan resulteren in de extreemste vorm van fascisme.

Daar ben ik het dan weer wel helemaal mee eens, precies die lering heb ik er ook uit getrokken. En precies daarom hebben we terecht dan ook een vertegenwoordigende democratie en geen rechtstreekse. Want het volk is te dom en te onverantwoordelijk om zelf te heersen.

Ik zei het al: Peter Breedveld en Ruud Harmsen: verwante zielen!


Copyright © 2015 R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden.