Dit was het nieuws niet (LLiNK)

Datum recensie:

Website

Nu ik deze recensie schrijf, merk ik wel dat de onderwerpen waarover het programma zelf, door zijn chaos, niets duidelijk maakte, op de website wél helder en informatief beschreven staan. Misschien is dat dus bedoeling en taak van het tv-programma: een irritant uithangbord voor de site, dat door zijn hinderlijke structuur toch de aandacht trekt en zo mensen naar de wél goede info op de site lokt.

In die vorm is de opzet dan geslaagd, en ik lever daar graag mijn bijdrage aan door hier nog eens extra de aandacht te vestigen op deze zowel belangrijke als belangwekkende informatie.

Montage

Floortje Dessing presenteerde een onderdeel over (denk ik, want het ging weer zo snel) Abchazië. De opnamen waren kennelijk gecombineerd met die voor haar eigen nieuwe programma 3 op reis. Prima plan, spaart geld en energie. Over de uitzending van 3 op reis van 23 december kom ik straks nog te spreken.

Ik vind Floortje Dessing leuk en steeds leuker worden. Alleen, ze kan niet monteren. Ze is de koningin van de chaos-tv, dus niet zo vreemd dat ze mee mocht doen met het chaosprogramma ‘Dit was het nieuws niet’. Overigens was haar bijdrage nog een van de rustigste daarin, dus misschien begint zij zich toch in de goede richting te ontwikkelen.

In haar eerdere programma’s Yorin Travel en RTL Travel vertoonde ze altijd prachtige beelden uit heerlijke vakantielanden, maar dan wel zo kort dat je ze niet kon zien. Net als je ging beseffen dat het mooi was wat je zag en nog wat beter wilde kijken, was de camera al weer weggeflitst.
In elke aflevering werden ca. drie bestemmingen behandeld, niet ordelijk na elkaar, maar in tientallen strookjes geknipt en als een soort harmonica in elkaar geknutseld. Ik vind dat uiterst irritant.

Doelgroepen

Wat zou toch de overweging zijn om programma’s op deze manier te maken?