En ze discrimineert nog ook

Nacht van 21 op

Niet alleen doet ze zich soms dommer voor dan ze vermoedelijk is, ze discrimineert nog ook, Ziva. Citaat:

Echt @Ruud, je kleuterige arrogante autisme begint de grens van ‘best grappig’ te bereiken. Vooral dat arrogante ondertoontje van je is zo misplaatst dat het irritant is.

Het is dat dit ‘mijn eigen topic’ is, en dat ik net een pleidooi heb gehouden over ‘vrijspraak’, maar je bent aangekomen bij de grens. De volgende keer dat je weer komt zeuren met patronising of denigrerende en vooral zelfingenomen opmerkingen die inhoudelijk te autistisch zijn om te beantwoorden ga je in de spambak; als in dan ga je maar lekker door met tegen jezelf oreren op je twitterfeed.

Lekker makkelijk is dat: ‘o, het is maar een autist, daar hoeven we niet naar te luisteren, dat kan nooit iets zijn wat hij schrijft.’ Dat neerbuigende toontje, volwassen mensen niet serieus nemen.

Nog los van of ik nou echt autistisch ben (weet ik zelf ook niet, nooit ge­dia­gnosti­ceerd, hoeft voor mij ook niet; ik schreef er eerder over – milder toen) en los van wat autisme betekent voor mensen die het hebben en hun naaste omgeving: ik vind Ziva’s houding discriminerend.

Het is in wezen hetzelfde als wat ruim 100 jaar geleden nog normaal gevonden werd: ‘o, negers, dat zijn geen echte mensen, dus die mag je wel onder dwang onbetaald laten werken na ze op een beestachtige manier de oceaan over gesleept te hebben. Hoezo onmenselijk?? Ze zijn zwart!!’.

Dat is de discriminatie, maar even later gaf Ziva zelf toe wat ik even ervoor schreef: dat ze niks begrepen had van wat geen01 schreef (ik zeg: omdat het namelijk onzin en bluf is) en ze maar gewoon wat meezwamde maar er niet tegenin ging. Kijk maar.

Dus als zij het schrijft, is het waar en mag het er staan. Als ik het schrijf, is het autistisch en op het randje van ontoelaatbaar. Discriminatie dus, meten met twee maten, dingen niet objectief beoordelen maar aan de hand van ‘wie hoort bij het groepje’. Walgelijk. [Toegevoegde link 22 januari 2018.]

PS Ik heb ook daar gereageerd, maar het wordt niet geplaatst. Dat mensen niet denken dat ik achterbaks hier roddel omdat ik het daar niet durf te zeggen of zo. Ik schrijf liever hier omdat ik hier niet gecensureerd en gediscrimineerd word, maar mezelf mag zijn en ongehinderd mijn mening mag zeggen.

PS, 22 december 9:50A: Mijn reacties van gisteren overdag blijken later toch wel doorgelaten te zijn,  1 ,  2 ,  3 ,  4 .


Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden