Koningshuisfoto’s

Dit is een e-mail van mij, Ruud Harmsen aan Micha Kat, verzonden op om 14:00B.


Subject: Koningshuisfoto’s

http://www.klokkenluideronline.is/artikel/2228/oranje-beroept-zich-op-evrm.html

===
De rechtbank Roermond veegde deze redenering van de landsadvocaat echter van tafel juist door te stellen dat overheden geen beroep kunnen doen op verdragen [...]
/===

Het gaat erom dat de WA en M juist wel foto's willen toestaan als ze in functie zijn, dus onderdeel van de overheid, maar niet in privétijd zoals tijdens vakanties met de kinderen. De vergelijking "provincie Limburg" versus "prinselijk paar op vakantie" gaat dus volledig mank. Hopelijk zal de rechter dat ook inzien.

===
Intussen kunnen we meer en meer vraagtekens plaatsen bij het optreden van landsadvocaat Boukema, de grote gesel van de persvrijheid in ons land /
/===

Groteske overdrijving weer.

===
/ van het kantoor dat keer op keer laat zien over geen enkel moreel besef te beschikken, laat staan daat het de leugen nog kan onderscheiden van de waarheid.
/===

Je doet weer wat ik al eerder bekritiseerde: de advocaat vereenzelvigen met, en verantwoordelijk stellen voor eventuele fouten van diens cliënt. In werkelijkheid staat de advocaat daar buiten (en dat hoort ook zo) maar verleent die alleen maar juridische bijstand, omdat de fijnheden van het recht voor gewone mensen ingewikkeld kunnen zijn. En ook de kroonprins en zijn vrouw zijn in dit verband gewone mensen.

===
[...] waardoor het voor hen dus ook steeds belangrijker wordt de pers kallt te stellen om exposure te voorkomen.
/===

1. 'Kalt' is in het Duits met één l.
2. Privéfoto's in verband brengen met 'exposure' is belachelijk.

===
Iemand als Boukema laat zich voor dit smerige werk gebruiken dat hij bovendien verricht op kosten van de belastingbetaler in wiens directe belang het nu juist is dat de pers de overheden wel controleert!
/===

En die pers moet, in jouw visie, die controlefunctie kennelijk vormgeven door het fotograferen van kinderen van 2 tot 5 jaar!?!

===
Of zal hij zwichten voor Oranje en de belangen van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn?
/===

Weer die gelijkstelling van belangen van cliënt en advocaat. Hoort niet in een rechtstaat. principieel fout.

===
Komt dat zien! Morgen in Amsterdam! Onze rechtstaat staat opnieuw op het spel!
/===

Van het soort rechtstaat dat jij kennelijk voorstaat, heb ik niet zo'n hoge pet op.