Van horen zeggen?

Dit is een e-mail van mij, Ruud Harmsen aan diverse Kamerleden, verzonden op om 19.19 uur. Deze e-mail had ik een hogere prioriteit meegegeven.

Subject: Van horen zeggen?

Over:
http://www.klokkenluideronline.is/artikel/1419/demmink-aan-can-je-hebt-geen-levenskans-meer.html

Toegegeven, het is natuurlijk 'hear-say' evidence. Micha Kat beweert op zijn website dat Baybasin van Kazmali gehoord heeft, dat Sinan Can zei dat Demmink hem bedreigd heeft. Het kan natuurlijk zijn dat ergens in die keten iemand zit te liegen of de boel verdraait. Daar hou ik serieus rekening mee.

Maar dan nog: ALS het waar is, is het buitengewoon ernstig. Zo ernstig dat er naar mijn mening beslist onafhankelijk onderzoek naar moet worden gedaan. Want ALS dit waar is, dan zou immers een hoge ambtenaar, nota bene van Justitie zelf, met doodsbedreigingen en omkoping de media proberen te beïnvloeden, om dingen uit de publiciteit te houden, met de bedoeling om zich voor andere strafbare feiten, zoals ontucht met minderjarigen, niet voor een rechter te hoeven verantwoorden.

De enige instantie die dat onderzoek kan doen, is de Tweede Kamer. Niet justitie (hoewel bedreiging een strafbaar feit is), want ALS Joris Demmink inderdaad op deze wijze de media manipuleert, dan zal hij zeker niet aarzelen om zijn grote macht binnen het ministerie te misbruiken om onderzoek door het Openbaar Ministerie te torpederen. Ook de Rijksrecherche is geen optie, want ook die wordt aangestuurd vanuit Justitie.

Wat in elk geval beslist op zeer korte termijn moet gebeuren, is dat Joris Demmink geschorst wordt. Als een Kamermeerderheid eist dat hij op non-actief wordt gezet, dan staat hij bij wijze van spreken maandagmiddag nog op non-actief. Waarom gebeurt dat dan niet? Waarom is het niet allang gebeurd? Er zijn nota bene aangiftes tegen hem gedaan, al maanden geleden ook nog weer, waarover nu onderzoek loopt door het OM.  *) Door het OM dat onder Justitie valt, dus onder de secretaris-generaal van het ministerie, de heer Joris Demmink, dat is dus de verdachte zelf. Dat kan toch niet? Zoiets mag een zichzelf respecterend parlement toch niet laten gebeuren? Maar het gebeurt echt. Ik kan mijn ogen niet geloven. Dit is Nederland, 2009.

*) Zie Trouw van 27 oktober 2008:
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1887614.ece/Aangifte_minderjarige_tegen_topambtenaar_justitie.html
Zelf als Demmink geschorst wordt, is niet zeker dat hij de zaak niet meer kan beïnvloeden. Er zijn namelijk vermoedens dat hij wellicht over kennis beschikt waarmee hij andere invloedrijke personen kan chanteren. Een betere oplossing is dus: voorarrest in afwachting van het verloop van het onderzoek. Dat gebeurt met gewone burgers die van dergelijke feiten verdacht worden ook. Waarom dan bij een hoge ambtenaar niet? We willen in Nederland toch geen klassenjustitie?

--
Ruud Harmsen, http://rudhar.com