Ferme taal, maar actie ho maar

Dit is een e-mail van mij, Ruud Harmsen aan de Kamerleden Krista van Velzen (SP), Khadija Arib (PvdA), Mei Li Vos (PvdA), Ton Heerts (PvdA), cc aan diverse andere Kamerleden, verzonden op om 09.48 uur. Deze e-mail is een weergave van een reactie die ik toen ook al op de site van Micha Kat plaatste.

Subject: Ferme taal, maar actie ho maar

http://www.klokkenluideronline.is/artikel/1417/frank-l-ook-sbs-heeft-me-bedrogen.html#comment-23838
===
Micha Kat schreef:
===
vanwege een nieuwe aangifte tegen Demmink
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article1887614.ece/Aangifte_minderjarige_tegen_topambtenaar_justitie.html
/===

Dat was toch die aangifte waarvan Krista van Velzen van de SP zei "laten we het even afwachten" (of woorden van gelijke strekking), doelend op de aanstaande behandeling van die aangifte door het OM?

Dat artikel in Trouw dateert van 27 oktober 2008, dus alweer dik 2,5 maand geleden. Dan is dat "even" nu toch wel voorbij? Vindt u niet, mevrouw van Velzen? (Ik zal haar de link naar deze reactie ook even sturen.)

Bovendien had al die tijd dat het OM zich over die aangifte boog, Joris Demmink al geschorst moeten zijn (tijdelijk uit zijn functie gezet), omdat er anders de ernstige schijn van belangenverstrengeling is. Want Joris Demmink is (op de minister na) de hoogste baas van het ministerie van Justitie, en daarmee indirect ook de baas van de OM-mensen die die aangifte al dan niet voor onderzoek en vervolging in behandeling moeten nemen.

(Ik stuur mijn e-mail met de link naar deze reactie ook naar enkele PvdA-Kamerleden, omdat ook Aleid Wolfsen (toen justitiewoordvoerder, nu burgemeester van Utrecht) ferme taal uitte (in 2007 al! we zitten nu in jan. 2009), waar later niets van overbleef: http://www.youtube.com/v/26h4TLmpe0A ).
/===

Hier nog een feitenoverzicht:
http://www.klokkenluideronline.is/artikel/755/affaire-joris-demmink-het-feitenoverzicht.html

Wanneer neemt de Kamer nu eindelijk zijn verantwoordelijkheid?

--
Ruud Harmsen, http://rudhar.com