Einde aan Pikmeer-arresten! Applaus!

Vanmorgen vroeg stuurde ik de volgende e-mail aan de Kamerleden Wolfsen (PvdA) en Van de Camp (CDA):

Vanmorgen hoorde ik op de radio de heer Van de Camp toelichten dat het CDA nu het initiatiefwetsvoorstel van de heer Wolfsen steunt. Ook de Volkskrant schrijft erover: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article488534.ece/Overheid_bij_ramp_niet_langer_vrijuit.

Ik juich dit initiatief van harte toe. Wel vraag ik me af of dit ook kan helpen om het Openbaar Ministerie zélf onder de wet te brengen. Deze instantie is nu immers de facto ook immuun. Dit blijkt wel uit de kwestie van de schrijfproeven:
http://deventermoordzaak.com/
http://rudhar.com/politics/devmrdzk/2061219.htm
http://rudhar.com/politics/devmrdzk/thema/schrijf.htm

Is vervolging hier onder de huidige wet al mogelijk, of pas nadat het nieuwe wetsvoorstel in werking treedt? Of ook dan niet? En hoe is het in de praktijk geregeld?
Nu worden aangiften van strafbare feiten niet eens in behandeling genomen; er wordt ook niet beslist tot niet-vervolging, zodat artikel 12 Sv een dode letter is; laat staan dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan of dat er ooit iets voor de rechter wordt gebracht.

Gaat de Kamer hier nu ook iets aan doen? Bijvoorbeeld door op z'n minst vragen te stellen aan minister Hirsch Ballin? Door onafhankelijk onderzoek te eisen of zelf uit te voeren?

Met vriendelijk groet,
--
R. Harmsen

PS. Geheel toevallig is het vandaag precies een jaar geleden dat ik dit artikel op mijn website publiceerde: http://rudhar.com/politics/devmrdzk/2061219.htm .