Aandacht van de minister!

Gisteren per e-mail aan de fractiespecialisten van de Tweede Kamer, en aan de ministers van Binnenlandse Zaken (Remkes) en Justitie (Hirsch Ballin) het volgende onder de aandacht gebracht:

Soms is de politiek wel actief, en doen zowel Kamer als Ministers hun duit in het zakje, ook bij zaken waarin het onderzoek nog loopt en de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan. Dat leid ik af uit dit krantenbericht:
Remkes: onderstesteen boven in moordzaak Suzanne

Deze activiteit is ook geheel terecht, vind ik. Wel verbaast mij de schrille tegenstelling met de volledige passiviteit en het stilzwijgen, zowel bij de regering als de volksvertegenwoordiging, in de Deventer Moordzaak, die, weliswaar op een andere manier, mijns inziens zeker zo belangrijk is.

Wat is er zo anders aan de DMZ dat de politiek zich hier niet mee wil (of niet mag?) bemoeien?

Dat Volkskrant-artikel ging over de meldingen en aangiften tegen de verdachte van het verkrachten en vermoorden van een Drents meisje, waaraan eerder geen gevolg lijkt te zijn gegeven.

Vandaag kreeg ik zowaar antwoord van het Ministerie van Justitie:

Uw e-mail is door de Directie Voorlichting ontvangen. Uw e-mail is ter beantwoording doorgestuurd naar de betreffende beleidsdirectie van het Ministerie van Justitie en zal eveneens onder de aandacht van de minister worden gebracht.

Vooral dat laatste is zeker hoopgevend, gezien dit eerdere vermoeden. Ik kan me persoonlijk nauwelijks voorstellen dat deze Hirsch Ballin geen integere man is, dus ook niet dat als hij de kwestie (vooral dit aspect ervan) werkelijk persoonlijk zou bestuderen, hij geen aanleiding zou zien tot onderzoek en maatregelen.


Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden