Op zien

Dit baart opzien: ‘zien op’ heeft een opmars gemaakt naar op gewone mensen gerichte consumenteninformatie.

Ik kwam erachter doordat onze buurt-C1000 na ruim een week dicht te zijn geweest vandaag weer open is gegaan, maar nu als Albert Hein. Ik ging eens even kijken en nam – historisch ogenblik want nooit eerder gehad – een bonuskaart, die ik lekker niet ga activeren maar wel gebruiken.

De kaart zat in een folder geplakt, en ook de achterste bladzijde daarvan is nog steeds publieksgericht, maar kennelijk door een jurist geschreven. Niet vreemd, want het gaat daar over privacy en dat heeft natuurlijk juridische kantjes.

Er staat:

Beknopt privacybeleid AH Bonuskaart

Albert Heijn B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoongegevens zoals beschreven in het privacybeleid van Albert Heijn (te vinden op ah.nl/privacy). Dit beknopte privacybeleid ziet op het gebruik van uw AH Bonuskaart zonder Services of online Activering van uw Bonuskaart.

Dit artikeltje van mij ziet op dat speciale gebruik van ‘zien op’, zoals hier al eerder gesignaleerd. Ik ben benieuwd of, nu dat is doorgedrongen tot heel gewone folders, het beklijft, zodat het na de spreekwoordelijke 450 jaar (hier op deze site is die tijdsduur dat in elk geval wel) heel gewoon is geworden, of dan nog net zo bijzonder als nu. We zullen het zien en beleven. Nou ja, ik grotendeels niet. Een stukje nog wel, hoop ik.


Copyright © 2015 van R. Harmsen, (behalve de citaten, natuurlijk, except the quotes, of course), alle rechten voorbehouden, all rights reserved.