Reactie van Greenpeace op: Minister van milieu

Snelle reactie!

Gisteren schreef en publiceerde ik het artikel Minister van milieu n.a.v. een item in het radioprogramma Vroege vogels. Diezelfde zondag stuurde ik er een kort e-mailtje over aan het info-adres van Greenpeace dat hier op hun site vermeld staat.

Meteen de volgende maandag, al om 10 voor 11 's morgens kreeg ik antwoord van een medewerker van Greenpeace. Er bleek uit dat hij mijn artikel ook daadwerkelijk gelezen en begrepen had, want de reactie was ter zake.

Dat verdient wel een pluim, want ik heb dat in het verleden bij andere organisaties, zoals ministeries en de Tweede Kamer (weliswaar over heel andere onderwerpen), wel eens anders meegemaakt. Men antwoordde daar vaak helemaal niet of kwam met onzin aan die niet op de kwestie inging.

Niet zo bij Greenpeace dus!

Twee studies

In het antwoord van Greenpeace werd ik gewezen op twee studies naar de benodigde energie-infrastructuur voor een toekomstige overgang naar een volledig schone energievoorziening. Deze rapporten zijn gratis te downloaden.

Gegevens:

Uitleg­pagina Download­pagina Rapport als PDF Taal van het rapport Omvang (blad- zijden) Omvang (mega- bytes)
Schone stroom 24/7 (korte uitleg in het Nederlands) Renewables 24/7 Renewables 24/7 Engels 76 3
The North Sea Electricity Grid [R]evolution (Hoofdrapport) (idem) a north sea electricity grid [r]evolution Engels 40 2

Waardering

Ik heb zelf de rapporten nog niet helemaal gelezen, maar er wel snel wat in gebladerd. Mijn eerste indruk is dat er veel verstandige dingen in staan. Alvast warm aanbevolen dus, ook aan mezelf. Ik ga ze zeker helemaal lezen zodra ik eraan toe kom!


Naschrift: zie ook dit heldere artikel van De Windvogel.


Copyright © 2010 R. Harmsen.