Kijk om je heen

Inspiratie

De verhaallijnschrijvers voor de nieuwste Bond-film hebben goed rondgekeken in de complotterkrochten van het internet: NWO (New World Order), Bilderberg-achtige vergaderingen, nano­technologie, false flag-aanslagen, afluisterschandalen, de regering die niet de regering is, het zit er allemaal in.

Ik heb genoten, niet per se daarom, maar helemaal is het een spannende, goed geschreven, gefilmde, gecaste, gespeelde en geƫffectueerde film. Met uiteraard humor erin, ook nog. Zoals gebruikelijk.

Ga er wel even goed voor zitten, in een bioscoop met ruime plaatsen (zoals je tegenwoordig gelukkig steeds meer hebt), want hij is lang, heel lang.

Orthografieƫn

Wel even wat letterzeurdingetjes: als een Italiaanse naam klinkt als Skjara, moet je die dan niet schrijven als Schiara? Ja, dat moet, want Sciara zou in de uitspraak Sjara worden. Schiara met de h van Pinocchio, Pinokkjo.

En is Altaussee wel echt Duits? Altaus-see? Moet dat niet Altausee zijn, Altau-see? Nee, het bestaat echt zo. Wat ben ik toch een loser.

Storend

Voorts ben ik van mening dat ritselende veel te grote popcorn­emmers die maar niet leeg gaan, verboden zouden moeten worden.


Copyright © 2015 R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden, all rights reserved.