Het is nog veel erger!

Schijt aan de wet

In oktober vorig jaar schreef ik het stukje Schijt aan de wet, waarin ik er sterk aan twijfelde of Yvonne van Hertum wel net als ik de rechtsstaat voorstaat.

Erger

Maar het blijkt veel erger. Via de site Opinieleiders, dat er hier aandacht aan besteedt, werd ik het volgende stukje van Yvonne van Hertum gewaar. Het is maar kort en ik ga het nu eens helemaal citeren (overtikken, dus ook nog, want copy-paste is op die site geblokkeerd; maar gelukkig weet ik daar een trucje op). Misschien mag dat niet volgens de auteurswet, maar daar ik heb ik dan nu ook maar eens even schijt aan.

Komt-ie:

Citaat Yvonne van Hertum

Een heel goede vriend zei gisteren iets tegen me toen we in gesprek waren wat nu de beste straf zou kunnen zijn voor een pedo, hij zei letterlijk: "Von lees jij wel eens berichten over rechtszaken/oprollen pedofielen in Israël?" "Nee dat klopt" zei ik, "in Israël" zo sprak mijn goede vriend, "halen deze gasten vaak de rechtszaal niet.

Als ze gepakt worden en ze moeten naar de rechtszaal dan halverwege stopt de auto en mag de gevangene naar buiten om even de benen te strekken. Het is nogal een eind rijden door de woestijn. En als de pedo dan wil vluchten wat hij altijd wil, tja dan ontvangt hij lood, want vluchten mag nu eenmaal niet"
Hij mompelde er nog na *perfecte oplossing*, en dat ben ik nu eens voor de verandering helemaal met hem eens * smile*

=== Einde citaat ===

Fascistisch

Yvonne van Hertum blijkt dus niet alleen niet de rechtsstaat voor te staan, maar ze is voor een staat waarin het recht aan de laars wordt gelapt en executies zonder proces voorkomen. Dat zou ik een fascistische staat noemen. Zo erg is het met haar dus kennelijk gesteld, dat is de indruk die ik uit dit stukje krijg. Dat u het even weet.

Lasterlijk

Ter voorkoming van misverstand: met ‘fascistische staat’ bedoel ik niet de staat Israël, want daarvan hoop en verwacht ik dat het wel degelijk een rechtsstaat is, met een eerlijke rechtsgang en onafhankelijke rechtspraak. Of in elk geval denk ik dat men in dat land serieus probeert een rechtsstaat te zijn. Of het altijd lukt weet het niet, overal kunnen fouten gemaakt worden.

Het stukje van Yvonne van Hertum is eigenlijk dus ook nog lasterlijk tegenover Israël.


Vervolgartikel van 8 juni 2010, getiteld ‘Hoe erg is het dan?’.