Hoe erg is het dan?

Vervolg op eerder stukje

Zes dagen geleden schreef ik een stukje getiteld Het is nog veel erger. Daarin bekritiseerde ik Yvonne van Hertum, die in een van haar stukjes te kennen gaf executies zonder proces in het geval van pedoseksuelen een goede oplossing te vinden.

Nu kan iemand in een emotionele bui natuurlijk iets roepen (tegenwoordig ook vaak: tikken) dat eigenlijk veel te hard en te ongenuanceerd is. Dat doe ik zelf soms ook wel eens. Het hoeft niet te betekenen dat iemand een slecht karakter heeft of boosaardig is.

Ik neem op voorhand aan dat het bij Yvonne van Hertum ook zo werkt.

Geen opwelling

Daar hoort dan wel de kanttekening bij dat Yvonne van Hertum haar keiharde opmerking klaarblijkelijk wel degelijk bewust en opzettelijk maakte, er ook dagen later nog steeds achter staat, en er zelfs trots op lijkt te zijn. Dat blijkt uit twee latere uitingen van haar:

Ongezouten mening

In een ander stukje, gepubliceerd op 3 juni 2010, schrijft zij onder andere:

Ik vind de opmerking van mijn dierbare vriend, al hoewel ik tegen de doodstraf ben nog steeds het beste in dit geval.

Zij is dus tegen een door een rechtbank opgelegde doodstraf (ik ook), maar illegaal een verdachte bij een vluchtpoging neerschieten of doodschieten, dat vindt Yvonne van Hertum wel een goed idee!

Wat is dit voor denkwijze? Wat is dit voor mentaliteit?

Ik vind dit echt heel erg. Een andere commentator duidde de door haar toegejuichte oplossing aan met de Duitse uitdrukking «auf der Flucht erschossen», wat Yvonnes mening extra wrang laat uitkomen.

Internetradio

Op 4 juni 2010 kondigde Yvonne van Hertum aan dat ze voortaan wekelijks te horen zal zijn op het internetradiostation Now!FM van iemand die zich Elena de Hollander meent te moeten noemen (vast geen echte naam, maar een pseudoniem of artiestennaam; ieder zijn meug).

Op zondag 6 juni 2010 gaf ze een link naar een MP3 van de uitzending van de zaterdag ervoor. In die uitzending bevestigt ze wederom haar bewust en weloverwogen geuite mening dat het wel oké is om verdachten van kindermisbruik zonder proces af te knallen. Op het tijdstip 7m18s zegt ze namelijk letterlijk:

Nou die man moeten ze gewoon tegen de muur zetten, ja, het klinkt keihard, maar dit soort mensen is NIET te verbeteren.

Presentator Elena de Hollander deelt deze mening, hij zegt namelijk (7m25s):

Nee, dus soort mensen moet je inderdaad tegen de muur zetten, en als het even kan even iets van een kogel door hun kop heen jagen, dat lijkt me inderdaad de beste oplossing, voor iedereen trouwens.

Daarna Yvonne van Hertum weer (7m34s):

Of ’m seks met een mengpaneel laten hebben en dan 220 volt erop.

Waarvan akte.


Overig commentaar op een hierboven genoemd stukje.


Naschrift 9 juni 2010:

Hier voor de duidelijkheid een voorbeeldje van de hoogstaande opvattingen van eerdergenoemde zich noemende Elena de Hollander:

Pedo-sympathisanten en pedofielen hebben naar mijn mening geen recht op privacy. Tegen die gore pedo-gasten wil ik het volgende zeggen: doe eens zelfmoord plegen en als het even kan vandaag nog.