Beschuldigen

Geen ernstige beschuldigingen

In de avond van 16 mei 2011 ontstond op de site van Micha Kat onder het artikel Politie: dan gaan we toch creatief? een ruzie tussen reageerders die zichzelf aanduidden als “complotzki” en “FrancisCapelle”, waarbij de een de ander beschuldigde van pedofilie. Ik maak verder geen woorden vuil aan deze onverkwikkelijkheden en citeer ook niks.

Maar opmerkelijk is wel hoe webmaster Micha Kat de volgende ochtend om 6:20 reageerde:

We tolereren op deze site geen ernstige beschuldigingen. Daarom heb ik de eerste posting van complotski weggehaald. Ik wijs de lezers er met klem op dat deze site niet kan worden gebruikt voor het criminaliseren van mensen. Wie ergens aangifte van wil doen kan naar de politie.

Op Micha’s site verschijnen weliswaar soms beschuldigingen waar de politie niets tegen kan, mag of wil doen, zoals die tegen Joris Demmink.

Maar er staan er ook op, van de hand van de webmaster zelf, die ernstig zijn, en bovendien totaal gefantaseerd, op niets gebaseerd, ongegrond en onterecht. Om deze stelling te bewijzen hoef ik maar één voorbeeld te noemen: de afgelopen dagen schreef ik uitgebreid over Kats beschuldigingen aan het adres van de advocaten Richard Korver en Mariëlle van Essen.

Establishment

Wacht, ik begrijp het al, het is logisch en geen probleem. Webmaster Kat behoort namelijk niet tot het establishment en marcheert niet achter vaandels aan, zodat voor hem andere regels gelden!

Of is dat een drogreden, namelijk Wie niet voor ons is, is tegen ons? Ik denk het wel. Zoals Wakkervrak uitgebreid toelichtte maakt Micha Kat namelijk zo ongeveer alle redeneerfouten die in de afgelopen 2500 jaar menselijke geschiedenis onderkend zijn.

Amusant

Ik was vanmiddag even aan het googelen en ontdekte iets vermakelijks: op 18 januari jl. riep Wakkervrak nog op mij te verbannen van Kats site! Hij heeft in zoverre zijn zin gekregen dat ik de laatste maanden wel kan inloggen, ook duimpjes omhoog en omlaag kan geven, zelfs commentaren kan posten. Alleen verschijnen ze nooit op de site. Alles schuift kennelijk stilzwijgend, vermoedelijk ook ongezien, volautomatisch in de spambak.

Is ook niet erg, ik kan beter hier schrijven, geheel in eigen beheer, zonder willekeurige censuur van mensen die geen kritiek willen horen.

Maar het opmerkelijke is wel dat ik diezelfde Wakkervrak nu, luttele maanden later, regelmatig dingen zie schrijven waar ik het bijna woord voor woord mee eens ben. Dus misschien is er nog hoop voor de andere verblinde volgers die alles wat Kat doet, wat het ook is, met gejuich blijven begroeten.

Inkeer

We zullen zien.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als Micha Kat zelf nog eens tot inkeer komt, en wel tegen echt ontrecht en echte klassenjustitie blijft strijden, maar daarbij de gotspes en de paranoïde flauwekul achterwege laat.

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden