Open e-mail aan minister Remkes d.d.

Geachte heer Remkes,

Is de Deventer moordzaak eigenlijk wel een zaak voor justitie? Gaat het erom of een veroordeelde schuldig is, of is de kern van de zaak niet veel eerder: waarom is zeer voor de hand liggend onderzoek naar een voor de hand liggende andere verdachte gewoon niet uitgevoerd?
Indien dat laatste, dan is de integriteit en betrouwbaarheid van de politie in het geding, en dat is een zaak die onder uw verantwoordelijkheid valt. Als het denkbaar is dat deze zaak foutgelopen is door chantabele politiemensen, moet dat dan niet tot de bodem worden uitgezocht? Rijksrecherche, misschien zelfs de AIVD?


Op deze e-mail kreeg ik op 31 augustus een reactie van Postbus 51 (hoewel het bericht daar niet aan gericht was!), dat ze hem hebben doorgestuurd, nota bene, naar Justitie, terwijl ik hem bewust en met reden naar Binnenlandse Zaken had gestuurd!
Dat blijkt ook duidelijk uit de eerste zin van mijn bericht. Maar men kan bij Postbus 51 kennelijk niet lezen. Lijkt me niet handig, voor een voorlichtingsinstantie.


Gedateerd 10 november 2006 kreeg ik een (papieren! hoewel gevraagd om e-mail) brief namens de minister van Justitie (inmiddels niet meer Donner maar Hirsch Ballin), waarin verwezen wordt naar het oriƫnterend vooronderzoek, en wordt gesteld dat de minister daarin geen aanleiding zag om ook maar iets te doen.

Anderen bleken vrijwel letterlijk dezelfde brief te hebben ontvangen. Op mijn argumenten en die van anderen wordt dus totaal niet ingegaan, we worden helemaal niet serieus genomen. Slaapt u allen rustig verder.

Ik had inmiddels begrepen dat de Rijksrecherche, hoewel een politiedienst, onder Justitie valt, niet zoals andere politiediensten onder Binnenlandse Zaken. In zoverre is het dus achteraf toch terecht dat mijn e-mail door Postbus 51 in eerste instantie naar Justitie werd gestuurd, en in tweede instantie door Binnenlandse Zaken doorgestuurd is naar Justitie.