Vier

Hoe laat?

Mijn vrouw hield me gisteren haar mobiele telefoon voor. Ze had wel een bril bij zich, maar niet op.

Ik zag: ‘16:16’. Ik zei: “kwart over vier”.

Best opmerkelijk en raar eigenlijk, dat ik dat zei. Een kwart heeft ook met vier te maken, want het is een vierde deel. In de hele tijdsaanduiding komt nergens een vier voor, alleen een één en een zes. Twee zelfs van elk.

En toch klopt het wat ik zei. Ongeveer dan, maar in de tijd op de minuut nauwkeurig is voor praktische doeleinden niemand geïnteresseerd.

Kunst en eerlijke koffie

Het gebeurde hier trouwens, bij KEEK in de Twijnstraat. Heeft niks met die cijfers te maken. Maar de koffie resp. cappuccino en de kaas- resp. chocotaart smaakten heerlijk.

Leuk origineel tentje. Aanrader. Maar niet allemaal tegelijk, want ze konden de bestel­lingen, nadat wij de onze wel vrij vlot gekregen hadden, maar met moeite bijbenen.

Zulu

Na nog even zitten, afrekenen en een flinke fietstocht bleek het half vijf toen we weer thuis waren. Half vijf alfatijd dan. Dat kan niet, allemaal binnen een kwartier. De telefoon had dus nog op wintertijd (noot), bravotijd gestaan. Nu niet meer.


Naschrift nog net 22 december 2012

Zomertijd dus, had ik logischerwijs moeten schrijven en bedoelen. Geeft altijd veel verwarring, die omschakeling, heen en weer en ten opzichte van en relatief vooruit of later of eerder of achteruit. Wel je kop erbij houe.

Time for bed now.


Copyright © 2012 R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden, all rights reserved.