Geselecteerde artikelen (nl: taal is Nederlands)


Wat betekent nu de rentestand voor de pensioenfondsen? Die hebben dus al die miljarden euro’s aan beleggingen. Van het dividend, eventuele koersstijgingen en de premies van werkenden en hun werkgevers kunnen ze makkelijk de lopende pensioenen betalen. Geen enkel probleem.

Generatiekloof


Erg leerzaam. Discussiërende mensen willen dus helemaal niet ontdekken hoe het onderwerp in elkaar zit, ze willen alleen bepalen wie de baas is. Wie is in het groepje het alfamannetje of ‑vrouwtje, daar gaat het om.

Hassnae versus Hasna


De conclusie is onder andere:

De hoeveelheid krediet zal dus altijd exponentieel stijgen als we banken toestaan de rente op krediet te investeren in posten waarvan die hoeveelheid krediet positief afhankelijk is.

en:

Tevens moet de geldhoeveelheid altijd groeien om te zorgen dat de economie niet vastloopt.

Dat zou ik ook zorgelijk vinden, als het waar is.

Exponentieel toenemend krediet?


We duiken eens even in de beschikking van het gerechtshof Leeuwarden, want het is altijd goed om te kijken wat er nou echt staat.

De al dan niet zinvolle petitie van Henk Bres


In de schrijversbeschrijving staat ook te lezen:

José Rentes de Carvalho werd geboren in 1930 in (Vila) Nova de Gaia in de ruige binnenlanden van Portugal. Daar woonde hij tot 1945.

Dat klopt niet. Vila Nova de Gaia ligt niet in de binnenlanden van Portugal, maar aan de kust, ten zuiden van Porto.

De ruige binnenlanden van Portugal


(Zoals de opmerkzame lezer misschien al opgevallen was, gebruik ik in dit artikel voor fonetische of fonemische weergave de echte IPA-symbolen, en niet meer, zoals ik eerder wel deed, ASCII-voorstellingen daarvoor volgens het schema X-Sampa of dat van Kirshenbaum.

De reden is dat de computertechniek inmiddels zo ver is voortgeschreden, dat vrijwel alle lezers spontaan de juiste tekens te zien krijgen. Dat was 10 of 15 jaar wel anders.

Is dat bij niet het geval en krijg u blokjes of rare codes op uw scherm, dan hebt u pech. Leuker kan ik het wel maar wil ik het niet maken. Te veel werk. Sorry.)

Bijna eender


Citaat van de site “burgerinitiatiefonsgeld.nu”:

Private banken hebben het privilege om geld te creëren en vragen rente over het gecreëerde geld.

Dat is onjuist. Beide delen van de zin. Ik bespreek ze apart, dus eerst:

Burgerinitiatief geldschepping


Belhadi wil dus alleen mannen een hand geven ter begroeting maar maakt voor vrouwen een buiging. Een m.i. significant gegeven!

Wie buigt wie neer?


Dit is een deprimerende conclusie. Het idealisme van de jaren 1960/70 is voor niks geweest. Een totale illusie, omdat de menselijke natuur sterker is. Daarom denk ik dat we nu een oplossing moeten zoeken die uitgaat van die natuur, die die niet ontkent of ertegen ingaat.

Een weg naar vrede


Het kan wel

Al jaren roep ik dat ik een oplossing weet. Niemand luistert. Dat is vrijheid. De vrijheid te negeren.

Nog heel 2017 Rutte


Niet altijd!

Kanttekening: gaandeweg ontdekte ik dat het ingewikkelder ligt dan ik eerst dacht: wat ik als fout aanvoel (misschien omdat ik er overdreven op let), is soms toch goed.

'Is toegestaan' of 'toegestaan is'


O wacht, het was allemaal als grap bedoeld! Het is een parodie! Ik ben weer zo’n verzuurde ouwe zeikerd dat ik dat niet snap!

Natuurlijk, dat is het. Ik kom niet meer bij! Ik rol over de vloer van het lachen. Ja, die Peter Breedveld dat is me er een. Daar kan je nog eens mee lachen! Geweldig, wat een dijenkletser!

"Cameradwerg"


De 120 meter, die er dus niet opzat, vond ik extra fascinerend omdat ergens naast de middengolf, vanaf zo’n 187 meter, de visserijband begint, of begon. Als kleine jongen (10 jaar?) of puber (14?) probeerde ik daar al naar te luisteren door in een normale AM-radio de afstembare trafo's of de trimmers van de afstemcondensator te verdraaien. Toch heb zo ik zelden of nooit iets interessants gehoord, mede doordat ik nooit morse heb leren ‘nemen’, iets wat toen nog veelgebruikt werd.

Een opwindradio (oude radio)


Zo kwam ik te weten dat ze behalve speeksel met kwalijke bacteriën erin toch ook nog gifklieren hebben waardoor hun slachtoffers sneller doodbloeden na eenmaal gebeten te zijn.

Commodevaraan


Zoals het er nu staat betekent het dat iemand drie dagen bezig is geweest met haar te blinddoeken.

Verstopt, gekant, overtuigd, geblinddoekt, opgelost, verjaardKleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden