Geselecteerde artikelen (nl: taal is Nederlands)


De eerlijkheid gebood me dus om die documenten te lezen en bestuderen en dan mijn mening te heroverwegen. Want het zou heel goed kunnen dat ik, alleen op basis van de Nederlandse petitietekst, de werkelijke bedoelingen van de voorstanders van hervormingen verkeerd begrepen heb. Mijn scherpe kritiek in de trant van “ze snappen het gewoon niet” kon dan wel eens voortkomen uit een ‘ik snapte het zelf niet’!

Evaluatie voorstellen Positive Money


Vaak opslaan, tijdig opslaan

“Vaak opslaan, tijdig opslaan” is een bekend advies. “Beter mee verlegen dan om verlegen” is ook een toepasselijk gezegde.

Programma’s als MS Word hebben een optie om automatisch het bewerkte document regelmatig te laten opslaan. Ik hou daar niet van en gebruik dat nooit, omdat het opslaan altijd op het verkeerde moment gebeurt. Ik druk liever zelf op ctrl-s, op een logisch moment, namelijk nadat ik een hele zin of alinea afgemaakt heb.

Hetzelfde geldt voor het maken van back-ups in bredere zin: ik wil zelf controle houden.

Back-uppen met xcopy


met als enige omschrijving “Overboeking geld”. Waar dat geld vandaan komt of heen gegaan is (bij/af staat wel vermeld), dat staat er niet bij. Een begin- en eindsaldo ontbreekt ook, het enige bedrag is dat van die overboeking.

Papierloos bankieren


Kortom: een artikel waard om te lezen en om over na te denken. Zowel voor kiezers als voor politici en andere beleidsmakers.

Overheid: investeer met geleend geld


De grootste vriend én vijand van de mens is z’n eigen instinct. Dat is sterker dan het denkvermogen en vervormt het en beheerst het. En dat gaat de eerste tienduizend jaar helaas nog niet veranderen.

Geen nuance op ons blog! (2)


Een poosje later vond ik (op 3 april) die MvA toch. Het bleek inderdaad een memorie van antwoord: de minister van Justitie had een wetsvoorstel ingediend, de Tweede Kamer had daar vragen over en de minister beantwoordde die. Die antwoorden helpen ook later om de toenmalige bedoelingen van de wetgever duidelijk te maken.

Zo gaat dat in het parlement. Wist ik niet, maar ik leer elke dag bij. Zoekt en gij zult vinden, zeker in deze gezegende internetdagen.

De al dan niet zinvolle petitie van Henk Bres


Vaker is het Rádio Amália waar ik naar luister, een station dat tussen de muziek door (uitsluitend fado) ook veel kletspraatjes uitzendt.

O, is het dat!?


geertwilderspvv Geert Wilders
Mijn hemel is de Majesteit stiekum lid geworden van GroenLinks? bit.ly/vTkG4n
25 Dec

@geertwilderspvv Wat een zuur gezeur nou weer! Die ene keer in het jaar dat ze iets van een eigen mening mag laten zien.
14 hours ago

Twiscussie met Geert Wilders


De term ‘randmongool’ is dus drievoudig beledigend, voor mensen uit Mongolië, voor mensen met het syndroom van Down en voor mensen met een verstandelijke beperking anders dan door het Down-syndroom.

Framing (3)


Debiteren dus, niet debuteren en ook niet debatteren. Die andere twee woorden bestaan ook, maar ze betekenen iets heel anders.

Wat debatteert-ie daar?


En een foute beslissing werd je verweten. Stom zijn en opzet zijn in sport identiek. Teamsport is voor mij vrijwel synoniem met vernedering. Individuele sport ook, want ook daarbij gaat het vrijwel alleen om de prestatie.

Een verhaal n.a.v. twee verhalen (6)


Geschreven te Clémensat (63 Puy de Dôme) op 13 juni 2007.
Licht bewerkt en op de site gezet op 21 en 22 juni 2007.

Uit de klauwen van de wolf

Uit de klauwen van de wolf


We begrijpen veel uit het enige allesomvattende antwoord – ook waarom federale regeringen van alle republieken in de hele wereld wel gedwongen zijn te veel uit te geven, [...]

Ze worden daar niet toe gedwongen, maar ze doen het toch. Waarom? Omdat ze zich populair willen maken zodat ze herkozen worden. Regeringsuitgaven worden gewaardeerd door mensen en bedrijven die ervan profiteren. Regeringen willen liever niet de belastingen overeenkomstig verhogen, hoewel dat wel de logische consequentie is van het besteden van meer belastinggeld.

Rente weer in omloop


Dat woord ‘publiek’ is hier niet goed, volgens mij (ik pak straks het woordenboek erbij). ‘Publiek’ is een zelfstandig naamwoord of een bijvoeglijk naamwoord. Hier duidt het woord aan hoe zij afstand nam, het zegt dus iets over een werkwoord, niet over een zelfstandig naamwoord.

Dan heb je een bijwoord nodig, niet een bijvoeglijk naamwoord. Dat bijwoord luidt ‘publiekelijk’.

Publiekelijk publiek maken


Opwekrendement

Zulke koffie maak je met heet water. Daarvoor hebben we een waterkoker. Is het niet raar om elektrisch water warm te maken? Ja, dat is raar. We hebben namelijk stadsverwarming, dat wil zeggen dat de afvalwarmte die bij elektriciteitsopwekking onvermijdelijk ontstaat, via lange geïsoleerde buizen vervoerd wordt naar woonwijken en alsnog benut voor ruimteverwarming en om (via een warmtewisselaar) warm mee te douchen.

Waterkoker en thermosflesKleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden