Hoe lang is een parkeerschijf?

Geef maar gewoon antwoord

Hoe lang is een parkeerschijf? Onzinnige vraag, want ze zijn vierkant en van binnen rond. Dus even lang als breed (als ze liggen) of even breed als hoog (als ze staan, tegen een raam of zo).

Ja, ik ga overal bloedserieus op in, elke vraag verdient een doordacht antwoord, zelfs mijn eigen totaal onzinnige vragen.

Ook zo iets

Nieuwe poging. Zoals dit stukje eigenlijk had zullen beginnen: ook zo iets.

Zoals bij urijdttehardbordjes er veelal niet bij staat hoe hard je dan wél had gemogen, zo staat in blauwezone­parkeer­gebieden en ‑terreinen, waar dus een parkeerschijf verplicht is, vaak niet aangegeven hoe láng je daar dan mag staan. Dit verschijnsel waargenomen in minstens de gemeenten Zevenaar en Nieuwegein, maar daarentegen in Gerolstein (Duits­land) bij het station stond het er wel duidelijk bij.

De bedoeling is dat je op de schijf het begin van je parkeerperiode aangeeft, niet de uiter­ste eindtijd, dus in zoverre geen probleem als je de maximale duur niet weet. Maar gezien het plannen van de terugkeer van de boodschap of wandeling is het dan toch wel handig om die te weten. Triviaal, maar ik wou er toch even op wijzen. Kennelijk is dat voor som­mige beslissers nodig.

Of zou er een wettelijk vastgelegde maximum­blauwezone­parkeer­duur bestaan? Of is het per gemeente of politieverordening vastgesteld? Maar hoe kom ik daar achter als ik zon­der mobiel internet (want zo modern ben ik nog niet) op zo’n parkeerplaats sta?

Research

Zo, dat ben ik kwijt. Nu maar eens googelen. En wat blijkt?


*) Later toch gekeken: de mijne is ook niet vierkant maar rechthoekig.