Foute info in de trein

Naschriften van , bij het artikel Foute info in de trein:

  1. Nou heb ik dit stuk indertijd heel vaak overgelezen, omdat ik het zelf eerlijk gezegd ook wel aardig vond. Dan zou je zeggen dat de fouten er uiteindelijk wel uit zouden zijn. Maar dat is niet zo: bijna 2 jaar later zie ik toch nog, nu wel, een vergeten woord. Of beter, dat woord zag ik niet, want het stond er dus niet. Er stond namelijk, in het hoofdstukje “Onsterfelijke ziel”:

    Gelukkig geloof ik daar niet. Ik hoop voor Albert Cuyp hij ook niet.

    Er ontbrak dus een woordje ‘in’.

  2. Gisteren kwam het onderwerp treindelen en treininformatie ter sprake in de usenet-groepen nl.taal en nl.reizen. Ik postte een link naar dit artikel. Iemand die er verstand van heeft postte daarop deze uitleg, waaruit ik citeer:

    Er rijden al Sprinters die gebruik maken van een dienstregelingscomputer. De machinist geeft het treinnummer in en vervolgens komen alle tussenstations tijdig in het display te staan. Digital Doris (zoals ze in Engeland heet) roept dan ook nog een keer netjes om.

  3. Een dergelijk stationsaankondigingssysteem heb ik in bedrijf gezien en gehoord in Portugal, in 2004 op de lijnen Porto–Braga en Porto–Guimarães, en in 2005 Lisboa–Sintra en Lisboa–Cascais. Werkt perfect.

    Wet van de remmende voorsprong: het eerder wat achtergebleven Portugal heeft nu de modernste apparatuur en gebruikt die ook; het in eigen ogen veel meer ontwikkelde Nederland laat de boel versloffen.