President van de EU

President van de EU

Soms heeft ChatGPT zijn feiten wél op een rij, en laat hij zich niet van de wijs brengen. Hieronder een korte dialoog die ik eerder dit jaar had. Om eerlijk en objectief te blijven publiceer ik die ook.

Trouwens, “het voorstellen van wetgevingsvoorstellen” is wel lelijk en onhandig geformuleerd.

Opvallend ook dat ChatGPT een ingebouwde beveiliging heeft tegen negatieve, schelderige invoer.

Legenda:
RH = Ruud Harmsen
ChatGPT = Chatting Generative Pre-trained Transformer


RH:
Wie is de president van EU?

ChatGPT:
Er is geen president van de Europese Unie (EU). De EU is een samen­werkings­verband van landen in Europa en heeft geen centrale regering met een president. In plaats daarvan wordt de EU bestuurd door instellingen die op verschillende manieren worden gekozen of benoemd, waaronder het Europees Parlement, de Raad van de EU en de Europese Commissie. Deze instellingen werken samen om wetgeving en beleid voor de hele EU te ontwikkelen en uit te voeren.

RH:
Maar de voorzitter wordt wel eens president genoemd toch?

ChatGPT:
Ja, dat klopt. Er zijn een aantal leiderschapsfuncties binnen de EU die soms de titel "president" dragen, hoewel ze formeel gezien geen presidenten van de EU zijn in de traditionele zin van het woord. Dit zijn de belangrijkste functies:

RH:
Heel goed. Dat snap je dat weer beter dan veel wappies.

ChatGPT:
This content may violate our content policy. If you believe this to be in error, please submit your feedback — your input will aid our research in this area.

Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen. Als je nog verdere vragen hebt over de EU of andere onderwerpen, aarzel dan niet om me te contacteren. Ik ben hier om te helpen!

RH:
Inmiddels opgevolg door Roberta Metsola.

ChatGPT:
Het spijt me, maar ik ben een computerprogramma en ben niet in staat om mijn kennis up-to-date te houden. Mijn kennis is beperkt tot wat er bekend was tot 2021, dus ik ben niet op de hoogte van eventuele veranderingen die sindsdien hebben plaatsgevonden. Als je vragen hebt over het huidige beleid of de huidige leiders van de EU, raad ik je aan om een andere, meer actuele bron te raadplegen.

ChatGPT:
Free Research Preview. ChatGPT may produce inaccurate information about people, places, or facts. ChatGPT Mar 23 Version