Helemaal mee eens

Disclaimer

Dit artikel van mij staat in de directory recensie/pbreedv, hoewel de auteur van het stuk waar het over gaat, niet Peter Breedveld is, maar Frans Smeets.

Dat het te vinden is via het menu getiteld N.a.v. Frontaalnaakt.nl klopt dan weer beter, omdat het stuk op die site gepubliceerd is, en ook alleen daar, voor zover ik heb kunnen nagaan.

Prachtig verhaal

Mijn mening: een prachtig verhaal. Ik ben het er ook helemaal mee eens: ook ik vind die kaalheidsmode, niet alleen hoofdelijk maar ook lichamelijk, maar raar. Ik hoop van harte dat die gekkigheid vanzelf weer uit de mode raakt. Mensen beseffen niet wat ze missen.

Hoewel, bij “een gekleurde vetkuif van je oorhaar” haak ik af. Oorhaar en neushaar mag eraf of gefatsoeneerd, en teenhaar wil ik liever niet zien, tenen sowieso niet.

<altijd-wat-te-zeiken-modus>

Maar dan

Ik citeer:
Van Wladiwastoc tot Buenos Aires, iedereen hetzelfde.

Tegen die spelling, “Wladiwastoc”, maak ik bezwaar. Die w’s zijn eventueel nog verdedigbaar, hoewel, Russisch is geen Pools.

Maar die c! Die slaat echt he-le-maal nergens op. Afgekeurd. Dat moet beslist een k zijn. Vind ik. Russisch is geen Frans (maar Smeets wel, haha), geen langue d’oc.

</altijd-wat-te-zeiken-modus>