Gewoon doorgaan

Kijk maar

Teigertje gaat gewoon door met framen, citaat:

Als je enkel kritiek op woordjes en zinnetjes en andere futiliteiten die niets met de kern te maken hebben kunt uitkakken, anderen komt bedreigen of probeert linkjes naar allerlei dubieuze sites (antisemitische enz.),door te drukken en dan moet je idd gaan modereren, ieder blog doet dat.

Want “kritiek op woordjes en zinnetjes” slaat op mij (over taal mag je niks zeggen van deze lieden) “en andere futiliteiten die niets met de kern te maken” ook (want detailpunten die feitelijk niet kloppen mag je niet rechtzetten, dat verstoort namelijk het algemene plaatje dat ze willen neerzetten; confirmation bias dus).

Maar de rest, weer in één adem doorgaand, gaat over dingen die ik nooit doe, maar andere, wel kwalijke figuren kennelijk wel.

Alleen voor wie het allemaal al jaren volgt en alle ins en outs kent, is dat duidelijk. Voor wie er meer zijdelings kennis van neemt, word ik door deze zich noemende teigertje wederom in een hoek geplaatst waarin ik me niet bevind.

Ik blijf dit een smerige methode vinden, of het nou uit onachtzaamheid gebeurt of met kwaadaardige opzet.

Meer

Verder citaat:

Wij kunnen niet toestaan dat mensen anderen komen trollen of afdreigen, ook in het dagelijks leven op je werk, thuis en op straat is dit niet geaccepteerd.
Barra maakt hierin andere keuzes als wij, gegarandeerd dat ook een Ruud of een Geen daar onder de moderatieknop zit en niet alleen daar.

Weer wordt schaamteloos de suggestie gewekt dat ook ik me achter de schermen bezighoud met afdreigen (318Sr), een strafbaar feit waar nota bene max. 4 jaar op staat.

Technisch

Overigens word ik bij Barracuda niet gemodereerd. Dat ik tot voor kort in browser Firefox daar niets kon posten (d.w.z. ik kon wel posten maar het commentaar verscheen nooit) en in browser Opera wel, was vermoedelijk een weliswaar onopgehelderd technisch probleem.

Het feit dat zich bij Disputax hetzelfde verschijnsel voordeed resp. niet meer voordoet deed (net getest: werkt ook daar nu wel in Firefox), versterkt dat vermoeden.

(Ik had toen bij Disputax overigens ook inhoudelijk ongelijk, wat ik dan ook erkende zodra het me duidelijk werd.)

Jeroen

Jeroen H. deed ook nog een duit in het zakje:

Ach, je hebt ook wel gelijk. Ieder z’n eigen moderatiebeleid. Barra heeft het niet op inhoudelijke kritiek aan zijn adres, terwijl we ons op swapichou eerder richten op bedreigingen, racisme,stalkgedrag en redeloze scheldpartijen.

Het zal je maar gezegd worden. Geen van die zaken was de echte reden dat commentaren van mij werden geweerd. Wel wordt hier weer even de suggestie gedaan dat ook ik misschien wel scheld, bedreig en racistisch ben.

Dat terwijl het conflict tussen Jeroen H. en mij ontstond toen ik terechte, inhoudelijke kritiek op hem had, wat hij niet trok. Daarover later meer.