Dubbel dubbel

Jaren geleden

Jaren geleden beschreef ik al hoe de ASN Bank, toch een milieubewuste bank, zoals ze het zelf formuleren “met respect voor mens, dier en milieu”, voor elke transactie niet één, maar twee papieren bankafschriften stuurt, en bij beleggingen zelfs vier.

Dat is in 2016 nog steeds zo. Maar het kan dus af. Daarvoor moet je een mailtje sturen. Had ik nog steeds niet gedaan, dus nu eindelijk maar eens wel. Mijn fout.

Ook bij verhuizing

Ook als je verhuist, krijg je van de ASN Bank vier aparte papieren brieven toegezonden. In de ene brief staat dat de wijzigingsopdracht in goede orde is ontvangen en verwerkt. Op de achterkant van de brief staan de nieuwe gegevens zoals nu bekend vermeld.

In de andere brief, met dezelfde dagtekening, staat: “Hartelijk dank voor uw adreswijziging. Wij hebben deze wijziging verwerkt.” Daaronder staat het nieuwe adres.

In geval van een en/of-rekening krijgen beide rekeninghouders, ook als die op hetzelfde adres woonden en weer wonen, allebei die brieven. In totaal dus vier keer.

Dat is toch jammer? Dat moet toch beter kunnen?


Naschrift

De bank reageerde op Twitter en wees erop dat de ene brief aan het oude en de andere aan het nieuwe adres gericht is. Dat is inderdaad zo. Had ik even niet bij nagedacht, maar:

Dan zie ik er toch wel de zin van in: zouden kwaadwillenden erin slagen een valse adreswijziging verwerkt te krijgen, dan worden de legitieme rekeninghouders tijdig gewaarschuwd, zodat ze aan de bel kunnen trekken.

Veiligheid gaat boven besparing van grondstoffen, dus de dubbele melding is toch gerechtvaardigd.


Copyright ©2016 van R. Harmsen. Alle rechten voorbehouden, all rights reserved

Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden