Möppelt

Maar eens kijken

In de serie Nancy, Metz, Leer (wel leuk, niet over geschreven), Oldenburg (ondanks het natte en koude weer, 23 november 2010, wel gezien dat dat een mooie en prettige stad is), nu Meppel.

Woensdag aan het eind van de middag was ik wat gaan rijden, Rouveen, Staphorst, maar ook Meppel. Het centrum was ik een paar keer al weer voorbij voor ik er erg in had. Het zag er allemaal nogal grijs en triest uit. Alleen gestopt in een winkelstraat iets buiten het centrum, om te zien of er betaald moest worden voor het parkeren, doordeweeks tegen zessen. Ja dus. Niet gedaan, doorgereden.

Afknapper.

Herkansing

Vrijdag kwamen we er toevallig weer langs, op weg naar huis. Nu wel gestopt, geparkeerd en de binnenstad in.

Ik had het totaal verkeerd beoordeeld!

Meppel is een heel mooie, gezellige, leuke stad! Echt een aanrader. Wie had dat nou gedacht?

Veel pleintjes, winkelstraten, cafeetjes, restaurants, oude gebouwen. Zelfs in wat kennelijk een nog ouder deel van het centrum is, een soort haven, en grachten in de stijl van Dordrecht, Delft, Maassluis, Schiedam, dat soort plaatsen. Nooit geweten dat dat ook in Drenthe voorkwam.

Weer

En dan was het nog rotweer, wel droog, maar koud, nauwelijks boven het vriespunt, met een harde wind. Geen zon, alleen dikke grijze wolken. Dat vertroebelt vaak het oordeel.

Maar toch een duidelijke plus dus. Hoe moet het daar wel niet zijn als het lekker lenteweer is? Of blijft het dit jaar voorgoed winter? Zo voelt het wel.


Kleuren: Neutraal Raar Geen voorkeur Pagina opnieuw laden