Twee zangeressen

Naam kwijt

Gisteravond was ze er weer, in het programma “Guilty pleasures”, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk van “De wereld draait door”: Giovanca. Ze is erg goed.

Steeds als ik haar hoor of zie denk ik: zijn er nou twee zulk soort zangeressen of is die andere ook die ene? En kwam de ene nou uit Rotterdam en de andere uit Amsterdam of andersom? En als er twee zijn, hoe heet dan die andere? En is en zingt die niet toch heel anders?

We wisten het niet. Maar wel dat die andere zangeres laatst deelnemer was in zo’n avontureneilandspelprogramma, heet het Robinson Island?  *) 

Terug

Vanmorgen heel vroeg – althans het werd al licht dus het zal wel kwart over acht geweest zijn, ook al omdat kort erna het nieuws van half negen op de radio was – maar ik had nog geen zin om op te staan hoewel ik het even later wel deed – wist ik het weer: Sabrina Starke (of Stark?).

Nu maar eens kijken of er iets van klopt. Zijn ze rond dezelfde tijd bekend geworden?

Check

Giovanca, 1977, komt uit Alkmaar, niet Amsterdam (hoewel ze daar studeerde en woont), allemaal Noord-Holland. Kwam ca. 2006–2008 landelijk onder de aandacht.

Sabrina Starke, 1979 Paramaribo. Inderdaad is ze dus van dezelfde generatie als Giovanca. En ik lees:

Op 8 december 2007 won Sabrina de VSBfonds Music Matters Award. Met het prijzenpakket bracht zij haar debuutalbum uit. Tevens was ze een jaar lang Muziekambassadeur van Rotterdam.

Ook dus, zoals ik dacht, rond dezelfde tijd bekend geworden als Giovanca en bij Sabrina Starke is er inderdaad een link met Rotterdam.

Mijn geheugen functioneert toch nog wel aardig, maar lang niet perfect. Blijven oefenen en ordenen.


Noot: Expeditie Robinson dus.


Copyright © 2014 R. Harmsen, alle rechten voorbehouden, all rights reserved.