Maastrichtse sneeuw

Terugblik

Om in de stemming te komen voor reeks 7, die vanaf vrijdag 22 februari 2013 uitgezonden gaat worden, herhaalt de TROS momenteel reeks 4. Gisteren was de beurt aan aflevering 37, getiteld “Vuil Spel”. Flikken Maastricht dus, daar heb ik het over.

Er speelde een actrice in mee (die het uiteindelijk, ..., o nee, niet de plot verklappen) die ik al eerder ergens had gezien, diverse keren. Maar ik wist niet wie ze is.

Tamar

Ze lijkt wel een beetje op die actrice die ooit furore maakte in de spannende serie Zwarte Sneeuw. Tamar van den Dop heet die. Zij is niet alleen actrice, ze regisseert ook.

Zij is het dus niet, is ook wat jonger.

Lieke-Rosa

Die aflevering van Flikken Maastricht blijkt ook in delen op Youtube te staan, dit is het vierde en laatste gedeelte ervan. Zo kon ik de aftiteling opnieuw bekijken en vond ik de naam van de actrice.

Lieke-Rosa Altink. Een mooie en opvallende naam, maar ik zag die gisteren voor het eerst. De draagster speelde en speelt allerlei kleine en grote rollen in diverse series. Ze speelt ook toneel in het theater, zo te zien aan de Google-resultaten.

Oda

Iemand anders, met een vaste rol in Flikken Maastricht en andere series, is Oda Spelbos. Ook een voor mij vrijwel onbekende naam, maar wie haar ziet, herkent haar meteen.

Alle drie wel mooie vrouwen, vind ik. En getalenteerd ook, denk ik, hoewel ik dat niet kan beoordelen, want van toneelspelen en regisseren heb ik helemaal geen verstand.

Edda

(Naschrift 25 maart 2013)

Edda Barends is weer heel iemand anders, maar doet me er in de verte wel aan denken. Of andersom, eigenlijk. Eén overkomst zit in de opbouw van de niet zo frequente voornaam: klinkers aan weerszijden van d’s.


Copyright © 2013 R. Harmsen, alle rechten voorbehouden, all rights reserved.