Klaas Drupsteen is niet Tijs van den Brink

Niet!

Klaas Drupsteen is niet Tijs van den Brink. De eerste werkt voor de NRCV en is een van presentatoren van het interviewprogramma Casa Luna. De ander werkt voor de EO (bijv. met de talkshow Knevel en Van den Brink) en de NOS (Met het oog op morgen).

Hun stemmen lijken op elkaar. Zozeer zelfs dat ik een tijdlang dacht dat Tijs van den Brink ook meewerkte aan Casa Luna. Zo is er iets soortgelijks aan de manier waarop ze allebei de klank ‘s’ uitspreken. En dat is niet het enige.

Na elkaar

Op 18/19 maart 2011 waren ze zelfs op dezelfde zender, namelijk Radio 1, vlak na elkaar te horen. Eerst Tijs van den Brink in Met het oog op morgen op vrijdag 18 maart van 23 tot 24 uur, daarna Klaas Drupsteen vanaf het begin van zaterdag 19 maart in Casa Luna, in gesprek met Eveline Crone.

Ik hoop het nog eens mee te maken dat Tijs van den Brink de gast is in een aflevering van Casa Luna, waarbij die dan ook nog eens gepresenteerd zou worden door Klaas Drupsteen. Of dat Klaas Drupsteen te gast is bij Knevel en Van den Brink, maar dan zou je met je ogen dicht moeten luisteren.

Waarschijnlijk zou dan blijken dat hun stemmen en uitspraakeigenaardigheden toch heel verschillend zijn en dat gemakkelijk te horen is wie wie is?

Al gebeurd?

Of zou zo’n uitzending al eens hebben plaatsgevonden? Ik had er bewust nog niet naar gezocht. Maar nu (15 aug.) wel, en zie: Tegenpolen, 10 december 2006:

Gesprekken met twee bekende mensen die over wezenlijke zaken ernstig van mening verschillen. In deze aflevering zijn Wilma Nanninga en Tijs van den Brink te gast. Wilma Nanninga beheert de pagina Privé van de Telegraaf. Presentatie: Klaas Drupsteen.

Ik vind het zonder beeld inderdaad moeilijk om het verschil te horen en het onderscheid te maken.