Twee jonge donkerogige actrices

Uitzending gemist

Op 4 december 2011 zagen we via internet, op een minilaptop waarvan het beeld via een SVGA-kabel was doorgeschakeld naar de platte tv, maar het geluid niet (de stekkers daarvoor zijn aanwezig, maar de softwarematige activering bleek onvindbaar), uit de serie “One night stand 2010” de korte film Flysk met o.a. Georgina Verbaan, over een stel dat op een eiland op een wat speciale wijze een hotel runt.

En (ervoor of erna? dat weet ik niet meer, doet er ook niet toe) van dezelfde serie, maar dan van 2011, de film Midzomernacht met ook weer Georgina Verbaan, Thomas van Luyn en nog andere acteurs en actrices. Die film gaat ook over een eiland, nu een waarop een groep vrienden een weekeinde doorbrengt.

Is zij niet ...?

Van een van de actrices was ik tamelijk zeker dat ik wist wie zij was: Tara Elders. Soms twijfelde ik, maar steeds als ze weer in beeld kwam, raakte ik weer overtuigd: ze was het.

Niet dus

Na afloop toch maar eens op internet zoeken naar informatie over die film. Het was Tara Elders dus niet. Kijk maar. De rol werd gespeeld door Nanette Drazic.

Ik had die naam nog nooit gehoord. Zou ze (zij of haar familie) afkomstig zijn uit een van de landen van voormalig Joegoslavië? Misschien is de juiste spelling van haar achternaam dan wel Drazić. Maar er bestaat ook een plaatsje Dražíč in Tsjechië.

Hier vond ik bevestiging dat haar vader Kroatisch is, zoals mijn eerste vermoeden was. Er staat namelijk: “Nanette Drazic werd geboren in Amsterdam, als dochter van een Nederlandse moeder en een Kroatische vader.

Plaatjes

Ze lijken echt op elkaar, vind ik, Tara Elders en Nanette Drazic. Ze blijken ook zowat even oud, volgens info uit Wikipedia: Tara Elders van 17 januari en Nanette Drazic van 3 juni 1980.