Tip van de dag

16 en

Tip van de dag:

Het is aan te bevelen een printopdracht bij voorkeur te richten aan de printer die ook aangesloten staat, en niet aan een heel andere. Dan is er een maximale kans op succes.

Hoe ik dat weet:

Het printgedeelte van mijn HP OfficeJet V40 wil niet meer, want hij kan zogenaamd niet meer uitlijnen. Het zal wel, echt nieuw is het ding niet, dus ik kan er niet lang om treuren. Maar ik hou hem om te scannen en om faxen te versturen (hoewel ik dat laatste al in geen jaren gedaan heb).
Overtollige printer van mijn ene dochter geprobeerd, maar inkt was verdroogd of op of in ieder geval, het werkte allemaal niet. Tijdje geleden wel kunnen printen met printer van andere dochter, maar inmiddels is ook daarvan de inkt op.

Nu dus de printer van die eerste dochter (die zelf allang een andere in gebruik heeft, van haar vriendje) in gebruik genomen, van het weekend had ik inkt ervoor gekocht, en nu maar eens iets dringends printen. Een factuur. Dan komt er over een tijdje weer wat geld binnen, dat is wel handig. Komen er allemaal foutmeldingen over "reageert niet", "error while printing", "printer offline" en zulk tergend gelul. Computer en printer opnieuw gestart. Weer hetzelfde.

Nog net niet gaan vloeken en tieren, want ik heb mezelf na jaren ervaring aangeleerd altijd rustig te blijven nadenken en de opties te overwegen. Ik overwoog en er schoot me niets te binnen. Ik overwoog nog eens en dacht na. Niets.

Leermoment

Tot het eindelijk tot me doordrong dat ik naar de Canon zat te printen. Die is inderdaad offline want die staat in een heel andere kamer. Die andere printer is een Epson. Als je wilt dat die print, moet je natuurlijk je printopdracht daarheen sturen en niet naar de verkeerde printer. Dat scheelt een stuk.