Huiswerk

Handig

Screenshots van tweets met links erin zijn niet handig, omdat je dan die links niet kunt volgen.

Omdat ik nooit te beroerd ben om andermans huiswerk te doen, geef ik hier een aanvulling op het artikel Ik Zihni, over Zihni Özdil, geschreven door Peter Breedveld. Citaat daaruit:

En hij doet mij een beetje te hard zijn best om Domrechts te behagen. Door bijvoorbeeld te beweren dat rechts nooit oproept tot persbreidel, dat alleen ‘stalinistisch links’ dat doet (dit overigens naar aanleiding van één (1) domrechtse trol die opriep tot een verbod op GeenStijl, in een onhandige poging mij te framen). Als ik daarop in tien minuten tijd tien voorbeelden geef van domrechtse inspanningen om andersdenkenden de mond te snoeren, komt de aap weer uit de mouw, [...]

Peter linkt naar 7 van die 10 voorbeelden in een screenshot, een plaatje. Het is echter al geruime tijd mogelijk naar tweets te hyperlinken – eerder kon dat niet of zag ik het niet. Peter weet dat ook, want vlak voor de link naar de JPG linkte hij wel naar een tweet van Zihni Özdil. Waarom dan niet zijn eigen?

Blaaskaak

Hoe dan ook, ik heb ze nou toch al alle tien opgezocht (na daartoe te zijn uitgedaagd door een één of andere blaaskaak), dus ik vul Peters artikel even aan.

Kleine moeite, groot plezier. Ik geef links en citaten, die ik in zoverre vervals dat ik de links in de tweets onderliggend laat staan maar in de tekst in plaats daarvan de artikeltitels vermeld.

  1. Bewijsstuk 1: @TPOnl roept op tot aangifte tegen @Krapuul. Poging tot persbreidel: The Post Online moet niet zo hoog van de toren blazen over Krapuul @ZihniOzdil”

  2. Bewijsstuk 2: @TPOnl probeert @JaapToo kalt te stellen met bizarre verdachtmakingen wegens foute mening: Vuurwapens, Leugens en Screenshots (Over Bas Paternotte, Jan Bennink en Bert Brussen) [...]”

  3. Bewijsstuk 3: @TPOnl-medewerker probeert man kapot te maken wegens mening van de ZUS van die man: Waarom Jelmer Siljee kapot moet van de rechtsmensen [...]”

  4. Bewijsstuk 4: Telegraaf probeert blogger kapot te maken omdat die ze twee weken daarvoor te kakken zette: Roze Brigade [...]”

  5. Bewijsstuk 5: Rechtse columniste probeert blogger kapot te maken omdat hij HAAR te kakken zette: Frontaal Naakt leeft! [...]”

  6. Bewijsstuk 6: Dagelijkse Standaard probeert Marokkaanse publiciste kapot te maken omdat ze Marokkaan is: Wat heeft Halsema toch met Breedveld en Bouazza? [...]”

  7. Bewijsstuk 7: weekblad Elsevier probeert blogger kapot te maken met verdachtmakingen vanwege zijn mening: Onderzoek nepaccount VU-studente loopt dood in Amerika [...]”

  8. Bewijsstuk 8: GeenStijl juicht nadat frontaalnaakt.nl stopt na verdachtmakingen @ElmaDrayer: Trouw duwt antisemitisch bloggersduo om [...]”

  9. Bewijsstuk 9: Telegraafjournalist: ‘Tegenstanders beter kapotmaken’ [...]”

  10. Bewijsstuk 10: PowNews hoopt op het einde van blogger wegens mening: Peter Breedveld in PowNews [...]”

Touwtjes

De bewijsstukken bewijzen volgens mij overigens vooral dat Peter Breedveld niet tegen kritiek kan en niet van debat houdt, tenzij het een debat is waarbij hij zelf de touwtjes in handen houdt, zodat hij naar believen anderen kan afblaffen en wat hem niet bevalt kan verwijderen.