Johan Hoogenboom is niet Kees Torn

Als vervolg op Thomas Rosenboom is niet Harry de Winter van 5 april 2008 nu het volgende:

Gisteravond in het programma cabaretprogramma Andermans veren van de AVRO weer eens het nummer ‘Dat mag niet van mijn vriendin’ gehoord (hier op Youtube). Ik wist niet van wie het was, maar ze zeiden het erbij: Johan Hoogenboom. Die naam zei mij niets. In Wikipedia staat niet veel over hem.

Vandaag zie ik dat het nummer nummer 153 staat in de Kleinkunst Top 202.

De naam zei me vooral niets omdat ik dacht dat dat nummer (dat ik dus wel kende) door iemand anders werd gedaan. Maar hoe heet hij ook weer? Na enig youtuben was er ik vrij vlot achter: Kees Torn.

Zoals ik bij het vorige artikel over zo'n persoonsverwarring al opmerkte: je moet wel scherp blijven en iedereen goed uit elkaar houden.

Die Kees Torn is dus heel iemand anders. Ook leuk en getalenteerd. Ik vind altijd dat hij zo'n vertrouwd accent heeft. Een beetje Rotterdams maar toch weer anders. Misschien lijkt het wel wat op het mijne. Ik heb dat ook met Maarten Biesheuvel.

Het is wel verklaarbaar: als ik Wikipedia mag geloven, groeide Kees Torn op in Maassluis. Niet ver van Schiedam (en dan nog een westelijke buitenwijk) waar ik zelf van mijn 2e tot mijn 12e woonde.