The Lunatics: Ex Machina

Gezien en gehoord

Gisteravond gehoord en gezien: de locatievoorstelling Ex Machina door de theatergroep The Lunatics. Meer info: Actuele info De Kom, PDF over de voorstelling.

Beoordeling

In het begin vroegen we ons af of het wel wat werd, of er wel gang in kwam. Het leek allemaal wat kaal en traag. De locatie was, ondanks de spannende voorstellingsattributen, uiteraard ook enigszins kaal en weinig sfeervol aangezien het een flink grote half afgebouwde hal is, met een tribune van steigermateriaal.

Het antwoord op onze (althans mijn) initiƫle vraag is simpel: ja!

Het wordt wel degelijk wat, het komt zeker op gang. Maar zoals het een goede voorstelling betaamt, gaat dat geleidelijk, de spanning wordt opgebouwd en erin gehouden. Verwachtingen worden gewekt en uiteindelijk waargemaakt.

Een afwisselende en intrigerende show, goed gespeeld, met vele onverwachte wendingen en verrassende momenten. Fijne muziek ook, soms sfeervol en emotioneel, soms grappig en speels. Steeds passend bij en ondersteunend voor de andere aspecten van het theatergebeuren.

Ten dele ook live gespeeld resp. gezongen.

Maar nu kom ik bij het credo: niet te veel verklappen. Het is veel leuker om het zelf mee te maken.

Praktisch

Kortom: aanbevolen.

De voorstellingen lopen door tot zondag 29 mei 2011, dus het kan nog. Aanvang 21:00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het huidige theater De Kom, dat zich bevindt vlak naast de sneltramhalte Nieuwegein Centrum. Kaarten zijn voor aanvang van het spektakel ook ter plaatse te koop, dat wil zeggen daar waar de bouw van het nieuwe Theater de Kom aan de gang is.

Dat is een stuk verder naar het oosten dan het oude theater, en een beetje zuidelijker.

Als je voor het politiebureau staat, aan de Schakelstede 75, 3431 HC Nieuwegein, dan zie je links de opgang en ingang naar de speellocatie van de theatervoorstelling.

Anders uitgelegd: schuin tegenover de bevoorradingsingang van de supermarkt C1000.