Zo kan het ook

Wel

Zo kan het ook. En zo moet het, alleen maar zo.

Gisteren gehoord op Radio 1, een reportage over een onderzoek naar de mysterieuze dood van een vluchteling uit Eritrea, Kahsay Mekonen. Het bleek een herhaling van een uitzending van 12 september 2015. Zie ook De laatste reis van Kahsay Mekonen en Nieuw onderzoek politie na verdachte dood Eritrese asielzoeker.

Zeer korte samenvatting: de vluchteling met verblijfsstatus in Nederland werd dood gevonden in Bremen, naar werd aangenomen na zelfdoding. Maar er zijn allerlei aanwijzingen, waar de Nederlandse en Duitse politie niets mee gedaan hebben, door gebrekkige communicatie en inschattingsfouten, voor verbanden met bedreigingen, mensenhandel, afpersing, orgaanhandel.

Het onderzoek werd gedaan door Argos ( Huub Jaspers) samen met One World (Sanne Terlingen) en Radio Bremen (Hanna Möllers).

Argos presenteert bevindingen en ongerijmdheden, stelt vragen, suggereert dingen, maar beschuldigt niet, beweert niet dingen zeker te weten, pleegt geen smaad of laster.

Niet

Vergelijk dat eens met hoe diverse mensen (ik noem Maurice de Hond, Wim Dankbaar, André Vergeer, Micha Kat, Martin Vrijland) bezig waren met uiteenlopende zaken als de Deventer moordzaak (ik liet me zelf ook niet onbetuigd), de moord op Marianne Vaatstra, de vragen rond Demmink, de dood van Anass, de vermissing en dood van Ruben en Julian.

Zo moet het dus niet. En zo hoeft het ook niet om toch kritische vragen te stellen en echt journalistiek onderzoek te doen.


Copyright © 2015 van R. Harmsen, alle rechten voorbehouden.