Geen dubbele oriëntatie!

11 maart 2007

Sommige Chinezen zijn slecht geïntegreerd. Ik meldde geloof ik al dat de Chinese jongen waar ik laatst bestelde best slecht Nederlands sprak, zodat ik het te betalen bedrag nauwelijks verstond. Wel was hij beleefd en vriendelijk (ik ook) en het eten was als vanouds heerlijk, daarom gaan we ook altijd daar, evenals vrijwel de hele buurt en stad, ik kom er vaak mensen tegen die ik verder nooit zie.

Maar ik denk wel dat de Chinese, Taiwanese en Singaporese regeringen weinig doen om de integratie van deze FoeYongHai-Chinezen te bevorderen. Ze hebben waarschijnlijk zelfs de schijn tegen dat ze die actief tegenwerken.

Misschien zat die jongen ook wel in de heroïnegroothandel, je weet het maar niet. Ik vind dat die Chinezen hun dubbele oriëntatie moeten opgeven en zich 100% op Nederland moeten gaan richten (ze hadden niet eens boerenkool en spruitjes op de menukaart, nou vraag ik je!!) en dat van Baalen voor de keus moet worden gesteld: opgeven van zijn contacten of de Tweede Kamer uit, gehoord de beraadslaging en overwegende dat er acuut actie moet volgen, zal ik Geert vandaag nog de concepttekst van een motie dienaangaande mailen, en ga ik over tot de orde van de dag.

Toch? Of niet soms. Zo is dat en niet anders. Gelijke monniken gelijke kappen. Alleen nog echte Hollanders met 100% oriënt-teringen op (Oost?-)Nederland in de Kamer. Henk Kamp moet er ook uit, tenzij hij dat Twentse accent afleert, want dat geeft maar de schijn tegen, al vind ik het persoonlijk wel charmant klinken.


Voor slechte verstaanders die vanwege hun dubbele oriëntatie ook dubbele woorden nodig hebben: het bovenstaande is een persiflage (op wie? op wat? weet ik niet, op mezelf desnoods dan maar) en vervangt een serieus artikel dat ik in voorbereiding heb, maar dat ik door tijdgebrek voorlopig niet kan voltooien.

Later (half maart 2007): Albayrak aangeklaagd wegens belediging Turkse natie, omdat ze ooit meestemde in unaniem aangenomen motie over Armeense genocide? Is het dan toch niet eng dat een Nederlands regeringslid tegelijk aan de wetten van Turkije onderworpen is, zodat Wilders en de VVD toch een punt heeft? Zie ook de e-mail van de VVD aan mij waarin het beleid werd uitgelegd. 20 maart 2007: Van Ardenne met uitval tegen PvdV en VVD, Kamp en Wilders moeten uit de Kamer. Dat is natuurlijk ook weer grote onzin.