Wow! Ik ben door de 300.000 heen!

Vandaag bleek mijn driemaandelijkse Alexa-ranking te zijn gestegen naar 296.412. Gisteren zat ik nog onder de 300.000. Als ik het me goed herinner was het precieze rangnummer toen 300.066.

Mijn ranking voor Nederland (het land waar ik geboren ben en nog steeds woon, ook de bakermat van de Nederlandse taal, waarin ik een steeds groter deel van mijn artikelen schrijf) is nu boven de 3000, namelijk 2821. In mijn herinnering was het gisteren iets als 2960.

Ik weet niet of dit indrukwekkende rankings zijn, maar ik ben er heel tevreden mee, ook omdat ze beter blijken te worden. Ik heb wel naar de cijfers van een paar concurrenten gekeken, sommige met hogere, andere met lagere rankings.

Grappig

Wat grappig is, is dat Alexa.com me ook vertelt: “De site is relatief populair bij gebruikers in de plaatsen Klazienaveen (daar staat hij op de 3e plaats) en Amsterdam [...]”. Ik denk dat ik die ene enthousiaste fan in Klazienaveen gewoon zelf ben, als ik mijn site aan het testen ben.

Maar ik woon helemaal niet in Klazienaveen, ben er zelfs nog nooit geweest, hoewel wel een paar keer in de buurt. Het is bijna 200 km van mijn woonplaats. Ik woon overigens ook niet in Amsterdam, en ik heb beslist geen plannen om daar ooit te gaan wonen.

Ik heb wel vaker meegemaakt dat sites meenden me in Klazienaveen te moeten plaatsen. Het zal wel een vreemde misinterpretatie van mijn IP-nummer zijn. Misschien heeft mijn internettoegangsprovider daar een hele grote router staan?